Wpis z mikrobloga

Mirki, planuję pójść na kurs programowania - działam w innej branży ale na wszelki wypadek chcę mieć możliwość przebranżowienia się w #programista15k . Mam do wyboru kurs Javy albo Pythona. Co wybrać?

Kiedyś, dawno, dawno temu programowałem w Pascalu (tak, to były czasy, gdy ten język był modny. I zaznaczam, że nie jestem rolnikiem (pdk)) i w assemblerze. Ale technika trochę poszła do przodu ;)

#programowanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lrwmdsh_itt: Zanim zapiszesz się na kurs:

- rynek juniorski jest przesycony
- to nic, że jest napisane, że jest gwarancja pracy - nie ma jej, albo zajebią Ci lojalke na 4 lata
- ofert dla juniorów/stażystów z roku na rok będzie coraz mniej
- już teraz masz lekko 100 osób na
  • Odpowiedz
@lrwmdsh_itt: "działam w innej branży ale na wszelki wypadek chcę mieć możliwość przebranżowienia się w #programista15k "
Jak chcesz mieć opcje awaryjną to zrób sobie jakiś kurs spawacza, albo kat C+E, bo programowanie do tego nie nadaje się ani trochę. Za dużo trzeba poświęcić (nie mówię tutaj o pieniądzach) aby ten plan awaryjny był użyteczny.
  • Odpowiedz
@lrwmdsh_itt Zanim zapiszesz się na kurs:

- Nie zniechęcaj się!
- Wykorzystaj darmowe 3 miesiące na Pluralsight.
- Ogarnij podstawy programowania, a potem bierz się za obiektowe i wzorce projektowe.
- Lepszy będzie Python dla początkującego. Mniej miejsc pracy ale też mniejsza konkurencja, a język sam w sobie
  • Odpowiedz