Aktywne Wpisy

kasx89 0
Pytanie dla #niebieskiepaski. Na co zwracacie uwagę w pierwszej kolejności / najbardziej w wyglądzie kobiety?
Co musi mieć kobieta, żebyście zwrócili na nią uwagę, jeżeli chodzi o wygląd? Jeżeli paznokcie to jakie? Fryzura, zęby, ciuchy, a może jeszcze coś innego?
A co totalnie was odrzuca?
#rozowepaski #p0lka #zwiazki
Co musi mieć kobieta, żebyście zwrócili na nią uwagę, jeżeli chodzi o wygląd? Jeżeli paznokcie to jakie? Fryzura, zęby, ciuchy, a może jeszcze coś innego?
A co totalnie was odrzuca?
#rozowepaski #p0lka #zwiazki

elektryk91 +172
Jednym z powtarzających się wyzwań przy budowie rakiet jest utrzymanie wagi całej konstrukcji w ryzach. Nie inaczej było przy amerykańskim programie księżycowym z lat ‘60. NASA musiała iść na kompromisy w tej kwestii i jednym z nich było uproszczenie systemu do podtrzymywania życia.
Gdyby astronauci programu Mercury, Gemini i Apollo mieli oddychać zwyczajnym powietrzem atmosferycznym, trzeba by w kapsułach zainstalować osobne zbiorniki azotu oraz tlenu, pociągnąć przewody do każdego z nich i
Gdyby astronauci programu Mercury, Gemini i Apollo mieli oddychać zwyczajnym powietrzem atmosferycznym, trzeba by w kapsułach zainstalować osobne zbiorniki azotu oraz tlenu, pociągnąć przewody do każdego z nich i

TLDR.
Chcemy kupić z narzeczoną mieszkanie. Podpisaliśmy umowę przedwstępną, bank powiedział, że wszystko OK, jednak nasze wątpliwości wzbudził zapis w KW. "WPIS OSTRZEŻENIA O NIEZGODNOŚCI TREŚCI KW Z RZECZYWISTYM STANEM PRAWNYM", którego właściciel nie chce sprostować. Właściciel posiada jedynie akt poświadczenia dziedziczenia po swojej matce, nie jest wpisany w KW, bo w niej widnieje tylko jego zmarła matka.
Kontynuacja historii
Poczytałem trochę rad od mirków i poszukałem informacji w Internecie, byłem również u 2 niezależnych notariuszy, którzy to powiedzieli następująco:
1 notariusz - że wykonuje się transakcje zakupu nieruchomości z niezgodnościami, ale dla naszego bezpieczeństwa lepiej jest temat sprostować
2 notariusz - że bezwzględnie należy najpierw ujawnić właściciela w KW, a następnie potem kupić mieszkanie.
Szybki telefon do właściciela, że chcielibyśmy to jednak kupić z wyprostowanym stanem w KW, że żeby nie był stratny to możemy je wynająć za kilkaset złotych + opłaty. Dzisiaj dzwonił, że jesteśmy niepoważni, że dostarczył wszystkie niezbędne dokumenty do transakcji kupna-sprzedaży i że jego radca prawny i notariusz, który miałby dokonywać transakcji powiedział, że wpisanie go jako właściciela w KW nie jest potrzebne. Dał mi do zrozumienia, że zrobił już wszystko w tej sprawie, czego potrzebujemy, powiedział że za dużo wymagamy.
Jak podczas podpisywania umowy przedwstępnej był do rany przyłóż tak dzisiaj był niemiły, twierdził, że mamy mu zaufać i że zależy mu na czasie i że nie wynajmie nam mieszkania i nie będzie czekał, aż sąd ksiąg wieczystych go wpisze jako właściciela...
Co o tym myślicie? Czy miał rację?
Wołam sensownie udzielających się w poprzednim wpisie (mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi tego za złe):
@GaiusBaltar @Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol @rybalmjestary @Xargo1 @tepiciel_absurdow @Jade @maur
Komentarz usunięty przez autora
@linuxuser: Moim zdaniem prawdopodobieństwa oszustwa jest w tym wypadku niskie, ale skutek może być wysoki.
Ja bym po prostu nie ryzykował.
Komentarz usunięty przez autora
@linuxuser: mysle ze to bardzo duzo kasy zeby tak komus zaufac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cumpelnastodwa: Też tak uważam, on jednak twierdzi inaczej...
@linuxuser: bo on dostanie kase ( ͡° ͜ʖ ͡°). Swoja droga, pamietam ten wpis. Bylem ciekaw jak sie sytuacja rozwinie. Dzieki za update.
Był zadatek? Jak tak, to poszedłbym jeszcze do radcy prawnego żeby doradził
Ten kto zawinił straci zadatek - być może trzeba jakoś udowodnić/wykazać że to nie Twoje fanaberie
@tepiciel_absurdow: nie było zadatku - nie chciał
@krzysztof114: co masz na myśli?