Wpis z mikrobloga

@v1lk: i będzie tracić np. godzinę i hajs na taksówkę za każdym razem, by się sprawdzić? Jeśli często ma wątpliwości, alkomat szybko się zwróci.
  • Odpowiedz
@goferek jeżeli ma czes to wątpliwości to bym się zastanowił nad częstotliwością spożywania alkoholu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Normalny człowiek takich problemów nie ma, a w normalnym kraju do 0.5 to legalny poziom dla kierowcy.

Zostaje zmienić kraj, lub nie pić tak często i tak dużo ()
  • Odpowiedz
@ruum: wiem o kalibracji, liczę się z tym, ale skoro bez mrugnięcia okiem kupuje flaszkę za stówkę idąc na imprezę to koszty utrzymania alkomatu będą znikome.
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: ALCOFORCE AF-300 sam mam i złego słowa powiedzieć nie mogę, kilkukrotnie sprawdzany ten vs policyjny wyniki bardzo ale to bardzo zbliżone, z trochę droższych Promiler AL-9000Lite w posiadaniu przez mojego znajomego, wyniki identyczne jak na alkomacie policyjnym.
  • Odpowiedz
@Szaferski:

Wybrałem BACscan F-40. Skusiła mnie cena, dobre opinie oraz 10 letnia gwarancja.

Mnie interesuje tylko wynik 0.00, na pewno nie będę wsiadał jak coś tam wykaże, bo przy tych alkomatach nie będę miał pewności.

We czwartek u mnie.

Dziękuję wszystkim za pomoc.
  • Odpowiedz
Mnie interesuje tylko wynik 0.00, na pewno nie będę wsiadał jak coś tam wykaże, bo przy tych alkomatach nie będę miał pewności.

@ostatniwrankingu: Na takie coś wystarczy popularny jednorazowy „balonik” za parę złotych, bo on ci wskazuje zero-jedynkowo – czy masz alko w wydychanym powietrzu, czy nie. No ale jak już po ptokach… ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz