Wpis z mikrobloga

@KlapekApokalipsy: tylko wykształcenie techniczne xdddddd ja j---e co za smutek i ograniczenie Xd znajomy jes psychologiem kosi 300 za godzinke w Poznaniu jego żona to samo drzwi im się od gabinetu nie zamykają.

Pracuje blisko it, najlepszy kontrakt jako senior dev w bardzo niszowej technologii to był 450-500 euro za dzień i to nie w Polsce tylko trzeba było negocjować z@eby się dało zdalnie po 12 latach pracy, oni są
  • Odpowiedz
@martwy_kotek: No, dopóki jest koniunktura na świecie całym to wszyscy będą zarabiać. Zobaczymy, czy psychologia będzie tak pożądana w czasie syfu gospodarczego. Nawet jacyś zwykli odbieracze angielskiego call center zarabiają teraz 5 netto w Warszawie.
  • Odpowiedz
@KlapekApokalipsy: przypomnij sobie jak wyglądał rynek it i jakie były redukcje w firmach it przy kryzysie w 2008 roku, jak wszystkie techniczne inwestycje dostawały w------l, o branży budowlanej nie mowię nawet. Ile ty masz lat 12? Twoja wiedza z biologii na to wskazuje
  • Odpowiedz
@martwy_kotek: No może poza tym, że ja zamiast się onanizować swoimi dotychczasowymi wynikami finansowymi i wydawać je na pierdoły inwestuję w dobra, które nigdy na wartości nie stracą. Poza tym, pracuję w IT już dłuższy czas, i nie przypominam sobie, aby moja firma miała jakiekolwiek cięcia w czasie kryzysu w 2008.
  • Odpowiedz
@Dorken: z całym szacunkiem ale typ nie wie o czym mówi. Wystarczy trochę poznać rynek żeby zobaczyc ze ceny kruszców są regulowane poprzez sterowaniem podaży. Tak samo masz z diamentami ale tam to jest szczególna patologia. Nie ma assetu na rynkach finansowych który nie traci wartości w dowolnym@kwancie czasu
  • Odpowiedz