Wpis z mikrobloga

Każdego miesiąca wstaje ciut wcześniej, żeby po ludzku odprowadzić syna do szkoły i samemu dotrzeć do pracy. Korki jakie tworzą się na Myśliwskiej w Gdańsku rano to jakiś pieprzony absurd.
Dzisiaj 06:45 nie dało się już jechać. Wszystko stoi.
Komunikacja miejska nie jest w Trójmieście żadną alternatywa. Wstyd, że miasto o takim potencjale tak bardzo nie radzi sobie w kwestiach komunikacji miejskiej.
Czas wyprowadzić się z tego syfiastego miasta.
#trojmiasto #zalesie
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@inny_89: to prawda, ogólnie całe trójmiasto to jakiś ponury żart patrząc na możliwości i stan faktyczny. Widocznie długoletnie zaniedbania i władze z podejściem jakoś to będzie. Ale ceny nieruchomości i terenów inwestycyjnych, pomimo słabej oferty, dalej pewnie #!$%@? w kosmos bo morze. Mnie już tam nie ma i się cieszę. Choć szkoda tego morza zimną jednak.
@Profil_Internetowy jakie miasto wybrałeś Mirku? Gdzie się lepiej żyje?
Co do cen mieszkań to już nawet nie podejmuje tematu bo już akrualnie nie wiedzą ile za nie brać.

@Madzialena prawda. Nowa Bulonska nic nie zmieni jeśli będzie przybywać nowych bloków po stronie Wróbla Stawu.
Poza tym mam kolegę, który bierze udział w nadzorze tej inwestycji. Powiedział mi że nowa Bulonska sama w sobie na wyliczona przepustowość na rok od oddania. Przez to
@inny_89 Małe miasteczko na ślunsku. Czy ja wiem czy lepiej? Korków dużych zazwyczaj nie ma (no są dwa razy w miesiącu bo jakiś wypadek się trafi) i mieszkanie bez kredo na pół życia. I też chcę się wyprowadzić, najlepiej gdzieś w głuszę. Wiesz jak to jest, u sąsiada trawa zawsze bardziej zielona.
@inny_89: korki w trójmieście w porównaniu do reszty dużych polskich aglomeracji nie są aż takie duże. W Poznaniu, Warszawie czy Krakowie wygląda to gorzej. Oczywiście z roku na roku jest zdecydowane pogorszenie (w ostatnich dwóch latach to jest jakieś apogeum) i pewnie bez problemu dogonimy konkurencje w niedługim czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Władze są upośledzone to jasne ale przecież we wszystkich naszych trzech miastach wygrali starzy