Wpis z mikrobloga

też jestem inżynierem, ale rowery mnie w ogóle nie obchodzą, ostatnio jechałem z 10 lat temu. Nie wiem czym jest piasta i nie mam pojęcia czym jest widelec...

@opona_od_czolgu_o_zapachu_kokosowym: kurcze zrozumiem wszystko ale serio, nigdy na studiach inżynierskich nie pojawiło się hasło piasta? Zupełnie nie kojarzy ci się to z czymkolwiek? Aż mnie zdziwiłeś. Mi się w życiu to hasło dziesiątki razy przewijało i to nawet przed studiami.
  • Odpowiedz
@Burencjusz: ja mam takiego kolegę, bierze sobie jakaś dowolną rzecz z aktualnej wiedzy ludzkości o szeroko pojętej technice i jak nie słyszałem o tym to zaczyna "Panie INŻYNIERZE, jak to pan nie wiesz, przecież ..." :F
Np. techniki spawania szyn kolejowych (jestem po informatyce).
  • Odpowiedz
faktycznie przeciez kazda czesc w rowerze jest podpisana

@Lestaro: #!$%@?, może nigdy nie jeździła na rowerze i może nawet go nie widziała, ale na pewno coś tam kiedyś o nim usłyszała, że ma dwa kółka, dwa geje, opony, coś na wzór kierownicy od malucha, jakiegoś hamulca, no i klakson co wydaje dzyn dzyn.

i wybrała najgłupszą odpowiedź, czyli połączenie z
  • Odpowiedz
@Lestaro: ale to jest jakby #!$%@? ultrapodstawa, jestem inżynierem biotechnologii a miałem o budowie elektrownii zajęcia. Ale to nawet nie o to chodzi, wystarczy chwilke pomyśleć xDD
  • Odpowiedz