Aktywne Wpisy

✨️ Jak zrozumieć plany kobiety na przyszłość? Ⓘ
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę

źródło: temp_file5193344991769682066
Pobierz

Potrafiłbym i mógłbym zautomatyzować połowę rzeczy, które robię - ale po co?
Podwyżki za to raczej nie dostanę - prędzej może się okazać, że moje stanowisko jest już zbędne.
Więcej czasu mieć nie będę - dostanę po prostu inną robotę, a nawet jakbym miał mniej pracy to co to za przyjemność siedzieć i nic nie robić.
Do czego dąży ta cała automatyzacja? Do tego żeby korporacja musiała zatrudnić 50 ludzi, a nie 100, żeby mogła trzepać jeszcze więcej kasy. Gdzie tu są korzyści?
#korposwiat
Duże korpo, w stolycy. Rok 2007 lub 8.
Był tam sobie facet, który miał swojego excelka i dłubał w nim jakieś raporty 8h dziennie, oddawał je szefowi i brał za to pensję. W końcu został doceniony i dostał nowy odpowiedzialny odcinek.
Działkę po nim otrzymała moja koleżanka. Przekazał jej co ma robić. Po kilku dniach, kiedy ogarnęła co i jak działa, skąd bierze
Lubię automatyzować i mam w tym swoje małe sukcesy, ale to jest chyba bardziej kopanie dołka pod sobą.
Twoja irytacja będzie rosnąć codziennie aż w końcu i tak odejdziesz z tej pracy.
Lepiej odejść jako zaangażowany rozwiązywacz problemów niż jako maruda.
Komentarz usunięty przez autora