Wpis z mikrobloga

@krolik_wie_lepiej: używany koreks patersona około 50zł, tetenal ultrafin 0,25l ok 29zł, uniwersalny utrwalacz 14zł, do tego potrzebujesz jakiejś menzurki z podziałką do odmierzania chemii, ewentualnie gumowy wężyk do płukania koreksu wodą i w zasadzie tyle czyli zamkniesz się w 100zł. Z tym 300zł to kolega popłynął xd
  • Odpowiedz
@krolik_wie_lepiej: wiadomo ze mozna kupic nowy koreks itd to faktycznie drozej ale wydaje mi sie ze uzywany bedzie ok, byle byl markowy, nie zadne starocie PZO z lat 70' :P Można też kupic inne akcesoria jak rękaw ciemniowy jeżeli nie masz całkowicie wyciemnionego pomieszczenia do zakładania filmu do koreksu.

No i co do chemii to zależy jakie robisz rozcieńczenia to starczy ci na mniej lub więcej wywołań.
  • Odpowiedz
@Dolan: Jak kupowałem wszystko nowe, to gdzieś tyle mi wyszło (przy czym chemię kupowałem w ilościach sensownych ekonomicznie, nie najmniejsze ilości). Koreks + wywoływacz + przerywacz + utrwalacz + zwilżacz i butelki na chemię. Wiadomo, że z używkami można taniej i część chemii można gospodarczo wykminić.

No i co do chemii to zależy jakie robisz rozcieńczenia to starczy ci na mniej lub więcej wywołań.

Rozcieńczenie ma wpływ na kontrast filmu,
  • Odpowiedz