siema mirko. kupilem na allegro gre rdr2 za 5 dych i w sumie spodziewałem sie ze to jakas podpucha i rzeczywiście zaraz później dostałem wiadomość:
witam, został pan OSZUKANY (wziął pan udział w eksperymencie na youtube) ! Proszę uważać na przyszłość robiąc zakupy w internecie. W roku 2018 rekordowy oszust wyłudził na allegro od ludzi kwotę o łącznej wartości 72 tysięcy złoty. Jak robić bezpiecznie zakupy na allegro? Po pierwsze należy sprawdzić opinię użytkowanika i czy jest zweryfikowany. Niech pan zapamięta również że przed i po zakupie należy prowadzić ciągłą korespondencję ze sprzedającym. Często eystępują również włamania na konto sprzedawców, dlatego proszę nie być naiwnym. Produkt za 300 zł ktoś by sprzedawał po 50 zł? Nawet najbogatsi oszczędzają w pewnym stopniu. Pieniądze zostaną zwrócone na pana konto do okresu 2 tygodni. Niestety prowizja allegro do gier kosztuje 12 zł więc proszę podać numer konta i kwotę którą pan wpłacił:). Materiał o oszustwie w internecie znajdzie się za tydzień na kanale ocinek na youtube Pozdrawiamy. Zespół youtube ocinek
@inzynier_robert nigdy nie prowadziłam żadnej korespondencji ze sprzedającym, bo i po co? @inzynier_robert napisz mu, że nie wyrażasz zgody na wykorzystanie tego do filmiku i zgłoś do allegro. Jemu też dadzą nauczkę, że obowiązuje go umowa...
Aaaaa i nie zapomnij nie potwierdzić jego wersji, że odstąpiłem od umowy. Domagają się tego, za co zapłaciłeś.
@inzynier_robert ojej... Jeszcze napisał, że zostałeś oszukany, sam się przyznał. Napisz mu, że nic mu nie podasz, bo nie wzbudza twojego zaufania, żeby podać wrażliwe dane do przelewu a jutro idziesz na policję.
@inzynier_robert:Napisz mu, że kupując u niego grę, zawarłeś z nim umowę cywilnoprawną, a za niewywiązanie się z niej, będziesz dochodził swoich praw w sądzie.
witam, został pan OSZUKANY (wziął pan udział w eksperymencie na youtube) ! Proszę uważać na przyszłość robiąc zakupy w internecie. W roku 2018 rekordowy oszust wyłudził na allegro od ludzi kwotę o łącznej wartości 72 tysięcy złoty. Jak robić bezpiecznie zakupy na allegro? Po pierwsze należy sprawdzić opinię użytkowanika i czy jest zweryfikowany. Niech pan zapamięta również że przed i po zakupie należy prowadzić ciągłą korespondencję ze sprzedającym. Często eystępują również włamania na konto sprzedawców, dlatego proszę nie być naiwnym. Produkt za 300 zł ktoś by sprzedawał po 50 zł? Nawet najbogatsi oszczędzają w pewnym stopniu. Pieniądze zostaną zwrócone na pana konto do okresu 2 tygodni. Niestety prowizja allegro do gier kosztuje 12 zł więc proszę podać numer konta i kwotę którą pan wpłacił:).
Materiał o oszustwie w internecie znajdzie się za tydzień na kanale ocinek na youtube
Pozdrawiamy. Zespół youtube ocinek
W jaki sposób mogę mu popsuć dzień?
#prawo #oszukujo #prawnik #allegro
Aaaaa i nie zapomnij nie potwierdzić jego wersji, że odstąpiłem od umowy. Domagają się tego, za co zapłaciłeś.
@inzynier_robert: zapewne ściemnia