Wpis z mikrobloga

@aja95: @Niestabilny: @e-w-a: @netes: dziękuje za odpowiedź bo strasznie dużo się naczytałem ,że ta klawiatura drugiej generacji jest do bani i mimo ,że Apple się "zreflektowało" i dało program 4 letni bezpłatnej naprawy klawiatury to i tak problem będzie po tych 4 latach gdy się popsuje. Przynajmniej najnowszy Macbook Air oraz Macbooki Pro 2018 mają już tą klawiaturę 3 generacji to problemu nie będzie.

Myślałem nad Macbook Pro
@beerus: w modelu z 2016 faktycznie od nowości był problem, ale wizyta w serwisie apple i problem sie skończył.
W modelu z 2017 zero problemów od nowości a mam go ponad rok. Ale może nie mam problemów, bo sprzątam w domu i nie jem jak świnia z której wszystko z pyska leci ( ͡º ͜ʖ͡º) kto wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@beerus: duzo tego w necie przeczytasz, ale nie przeczytasz, ze są setki ludzi, którzy nie mają z nimi problemów. Ja mam model 2017 i ani razu nie było problemu. Trzeba tylko uważać i np nie jeść nad komputerem (co generalnie nie jest zalecane, nie tylko w przypadku Macbooków).
@malykopareczek: bo ludzie w zwyczaju mają raczej się żalić publicznie niż chwalić. Czytając wykopa można by uznać, że komputronik się skończył i każdy klient jest #!$%@? w kosmos totalnie zapominając, że żali sie ktoś raz w tygodniu a oni maja w tym czasie dziesiątki tysięcy klientów którzy nie mieli żadnych problemów, ale nie mają w zwyczaju pisać o tym w we internetach jakie to ich szczęście spotkało :)
@quarox hej ja mam macbook pro 2017 od wyjecia z pudelka mam problem z klawiszem 1. Wydaje inny dzwiek niz reszta ( taki klik). Reszta dziala wzorowo. Bardzo polecam prpgram wymiany klawiatur , ekranow oraz ostatnio dysku w ttm modelu powoduje ze teoretycznie gwarancja jest na 4 lata :)