Wpis z mikrobloga

Gdzie we wrocławiu można wyjść i tak miło i ciekawie spędzić czas we dwoje przy tej pogodzie którą mamy? Mam na myśli coś w stylu hydropolis, escape roomów ale tam już byliśmy. Zastanawiam się jescze nad papugarnią ale nie wiem czy to dobre miejsce żeby się wybrać w celu poznawania. Kojarzycie jeszcze jakieś podobne? Szukam po necie ale bez spektakularnego efektu

#wroclaw #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DawidWrc Papugarnia to tak na max kilkadziesiąt minut, papugi są zainteresowane człowiekiem tylko gdy ma się w ręce pokarm, dodatkowo lubią gryźć i szarpać włosy. Kocie kawiarnie są spoko - koton i kotcafe, siedzisz z kawą, ciastkiem i bawisz się z kitkami. W słoneczne dni można jeszcze iść do zoo, tam to spokojnie kilka godzin. Może jakaś herbaciarnia albo knajpka z planszówkami?
  • Odpowiedz
@fspolczynnik: Właśnie zastanawiam się nad zoo, ale ono jest czynne do 17 a podejrzewam że przez 15 nie damy rady się tam dostać. Myślałem właśnie o hexie z planszówkami ale podobno jutro po 17 nie ma wolnych stolików (nie odpisali mi czy rezerwacje czy co). Tej papugarni się właśnie dlatego obawiam żeby jej długich włosów nie poszarpały itd
  • Odpowiedz
@DawidWrc Papugi lubią świecidełka i kolorowe rzeczy, mnie jedna pogryzła do krwi bo intrygowały ją czerwone paznokcie i próbowała ściągać gumkę z włosów, trzeba tam uważać. Ogólnie spoko miejsce, ale bardziej na jakiś luźny wypad niż wstęp do randki.
  • Odpowiedz
@Shmit: Ale to też bardzo krótko czynne, zresztą chyba nie ma biletów tylko do afrykarium? I kupuje się do zoo + afrykarium? Ile czasu schodzi na powolne przejście afrykarium?
  • Odpowiedz
@DawidWrc Nie mieszkam we wro, więc poza tym co wcześniej napisałam przychodzi mi do głowy jeszcze rajd po muzeach, ogród botaniczny niestety już ma ograniczone zwiedzanie. Zawsze można wypożyczyć rower i ruszyć w plener do jakiegoś parku/lasu, jeżeli coś jest w okolicy. Afrykarium jest w zoo, na jednym bilecie - samo na spokojnie zajmie z godzinę, motylarnia na końcu zoo też jest świetna
  • Odpowiedz
@fspolczynnik: Zrobiłem rajd po muzeach jak była noc muzeów, na razie mi chyba starcz takich rzeczy :P Bardziej chciałem coś mniej poważnego jak właśnie escape room albo hydropolis - piękne, urocze i świetna zabawa aniżeli smutne zwiedzanie zabytkow. No i ciemno się robi koło 16:30 więc ciężko cokolwiek na świeżym powietrzu zwiedzać
  • Odpowiedz
  • 0
@DawidWrc jak nie hex, to pamiętaj że jest padbar i ewentualnie cybermachina jeśli chodzi o planszowki. Fajny pomysł to wypożyczyć te elektryczne hulajnogi i pobujac się po rynku, bulwarach i Ostrowie Tumskim.
  • Odpowiedz
@Lokif: Rynek znamy na pamięć, po tumskim ostatnio spacerowaliśmy nocą. Właśnie padbar i arbar jeszcze mam teraz w pomysłąch do rozważenia, ale szukam wciąż jeszcze coś bardziej interaktywnego
  • Odpowiedz
  • 0
@DawidWrc w takim razie zona71 - mój kumpel prowadzi, gorąco polecam ale to jest uber interaktywne(), może też pubquiz codziennie gdzieś jest organizowany
  • Odpowiedz
  • 0
@DawidWrc w zonie jest taki przemial ludzi że łatwo ogarnąć i podpiąć się pod jakąś grupkę, ze dwa lata temu "strzelalem" się z dwoma kumplami kontra tuzin 3klasistow i nie wiem kto miał większa frajdę :P
  • Odpowiedz