Wpis z mikrobloga

Niestety, ale jest zawiedziony usługami dHosting, które zostały mi tutaj polecone. Czy ktoś ma jakąś ciekawszą alternatywę, która nie wymaga oprócz opłaty za rok, dodatkowego doładowywania konta, żeby strona mogła w ogóle funkcjonować?

#hosting #webdev #wordpress
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@metalnewspl: a czemu nie mydevil? Wiele osób poleca mydevil i nie spotkałem się, by ktoś był niezadowolony? Refkod na -20% zniżki: Q6AHK03OZO. Z tańszych polecam sohost, ale bez ssh. Lub webh, jeśli chcesz vps
  • Odpowiedz
żeby strona mogła w ogóle funkcjonować?

@metalnewspl: o opłatach jakiego typu mowa?
Przekraczasz założone w koncie limity?
Przejdź na wyższe konto, a nie biadolisz że dostawca zły o ile nie gorzej.
  • Odpowiedz
Niestety, ale jest zawiedziony usługami dHosting, które zostały mi tutaj polecone. Czy ktoś ma jakąś ciekawszą alternatywę, która nie wymaga oprócz opłaty za rok, dodatkowego doładowywania konta, żeby strona mogła w ogóle funkcjonować?

@metalnewspl: dHosting jest w miarę dobrym hostingiem. To że występuje u nich to dodatkowe doładowywanie konta wynika z tego, że masz tak jak by najniższy pakiet (analogia do innych hostingów) i zamiast przechodzić na kolejne pakiety gdy rosną
  • Odpowiedz
@metalnewspl: hej hej, odezwij się do mnie na luke@dhosting.pl i daj znać z czym dokładnie masz problem. Hosting sprawdza się dla dziesiątek tysięcy klientów, dlatego chciałbym dokładniej wiedzieć co w Twoim wypadku nie pykło. :) Faktycznie rozwiązanie opiera się na modelu baza (podstawowe parametry wyjściowe) + systemie pay-per-use przy wykorzystaniu ponad, ale to nie jest wielki koszt dodatkowy, nawet dla większych stron. Jeśli prowadzisz małą i nadal coś Ci tam
  • Odpowiedz
@PriArd: Cześć, sugerując się nazwą Twojego maila, to możliwe, że mieliśmy już okazję wymienić się korespondencją w Waszym panelu. Chyba, że jesteś innym Łukaszem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wiem czy będziesz mógł coś zaradzić, skoro kilka osób u Was od ok. miesiąca nie bardzo wie jak sobie poradzić z problemem. Oprócz opłaty z góry za rok, średnio co 1,5 tyg. muszę doładować konto za 20
  • Odpowiedz
@metalnewspl: hej, to nie ze mną rozmawiałeś, ale już zdążyłem zapoznać się z sytuacją. Faktycznie próbowaliśmy Ci pomóc, ale to nie takie hop siup. Aplikacja jest źle zoptymalizowana, a brak kompatybilności z PHP 7x mocno utrudnia zadanie. Żeby pomóc zmienialiśmy konfigurację, przenieśliśmy Cię na inną jednostkę obliczeniową i robiliśmy inne rzeczy, które bez ingerencji w sam kod aplikacji mogłyby pomóc. To wciąż za mało i powoduje na Twoim koncie spore
  • Odpowiedz
@metalnewspl: ta strona na dhostingu sprawia klopoty czy inna?
Myślałem o przeniesieniu kilku stron na dhosting, ale brak scenariuszy cenowych zanim przeniose stronę jest jak kupno kota worku.
  • Odpowiedz