Szanowne Mirkostwo, Lecę do Szwecji w ten weekend. W Szwecji spędzam 4 dni. Ląduję w Goteborgu. Na lotnisku wypożyczam furkę i następnego dnia kieruję się do Skovde. To około 150km. Chętnie bym coś ładnego zwiedził po drodze. Mogę nawet odbić w bok ~200km jeśli warto. Próbowałem Googlać, ale nic sensownego nie znalazłem. Help #szwecja #goteborg #turystyka #skandynawia #podroze #podrozujzwykopem
@modessef1: Skara - jest tam kościół i studnia gdzie król Szwecji Olof Skötkonung przyjął chrzest. Wchodzi się do kościoła i klika audioprzewodnik na ścianie i z głośników można posłuchać o kościele i samej chrystianizacji Szwecji (języka polskiego brak ale jest angielski) Do tego oczywiście zamek Läckö i samo jezioro Wener (zamek leży nad samym jeziorem) oraz miasteczko Spike - wioska rybacka ze świetnym łososiem.
1. Lacko slot 2. Trollhattan - muzeum SAABa i najwieksze i najstarsze sluzy w Szwecji. I pierwsza elwktrownia wodna w Szwecji od ktorej nazwe wzial Vattenfall. 3. Kamienie runiczne 4. Halleberg i widok na Vanner. 5. Hindens Rev (fajny polwysep - ns koncu z kazdej strony prawie otacza cie Wener po horyzont). 6. Wybrzeze: Marstrand, Tjorn, Udevalla, Fiskebaksil 7. Muzeum Volvo i Aero Muzeum w Goteborgu
@modessef1: Co do "uczciwosci" to nie jest kwestia uczciwosci tylko tego, ze wypozyczalnie na calym swiecie maja rozna flote, a marke mozna podac tylko jedna. Wiec podaja marke ale bardziej nalezy ja traktowac jak klase samochodu. Rownie dobrze powinni napisac klasa B albo C. Jesli ci zalezy konkretnie na v40 to napisz do nich koniecznie wczesniej w tej sprawie to moze ci jakos go "odloza".
@modessef1 to nie ma nic wspólnego z uczciwością. Samochód, który zabookowałeś jest jedynie przykładem, żebyś mógł ocenić czego się spodziewać na miejscu. To nie jest gwarancja modelu, a jedynie model poglądowy w tej klasie.
@Spring_is_coming: @RoBee macie rację. Raz miałem przypadek, że dostałem klasę niższą niż zamawiałem. Ale to była wypożyczalnia po taniości. Teraz wziąłem Hertz.
@modessef1: W sumie o dawaniu nizszej jeszcze nie slyszalem i chyba nie powinni tego robic. Za to wiele razy dawali mi wyzsza (co nie zawsze bylo mi na reke bo np. wielki suv we wloszech to nie jest komfort).
@Spring_is_coming: no właśnie we włoszech chciałem qashqai, a dostałem opla Mokkę, czyli przynajmniej o klasę i rozmiar niżej. Wypożyczalnia to budżetowe sicilybycar
Lecę do Szwecji w ten weekend. W Szwecji spędzam 4 dni. Ląduję w Goteborgu. Na lotnisku wypożyczam furkę i następnego dnia kieruję się do Skovde. To około 150km. Chętnie bym coś ładnego zwiedził po drodze. Mogę nawet odbić w bok ~200km jeśli warto. Próbowałem Googlać, ale nic sensownego nie znalazłem. Help
#szwecja #goteborg #turystyka #skandynawia #podroze #podrozujzwykopem
Park linowy?
Hagårds Lagård
Julared 1, 566 91 Habo, Szwecja
+46 392 200 00
https://goo.gl/maps/rHaPyZMv8dH2
https://goo.gl/maps/D6GjX85D6kT2
Do tego oczywiście zamek Läckö i samo jezioro Wener (zamek leży nad samym jeziorem) oraz miasteczko Spike - wioska rybacka ze świetnym łososiem.
*Or simmilar (✌ ゚ ∀ ゚)☞
1. Lacko slot
2. Trollhattan - muzeum SAABa i najwieksze i najstarsze sluzy w Szwecji. I pierwsza elwktrownia wodna w Szwecji od ktorej nazwe wzial Vattenfall.
3. Kamienie runiczne
4. Halleberg i widok na Vanner.
5. Hindens Rev (fajny polwysep - ns koncu z kazdej strony prawie otacza cie Wener po horyzont).
6. Wybrzeze: Marstrand, Tjorn, Udevalla, Fiskebaksil
7. Muzeum Volvo i Aero Muzeum w Goteborgu
@RoBee: hehe no, już raz dostałem coś mało simmilar, ale tutaj liczę na uczciwość szwedów :)