Wpis z mikrobloga

Mam dwa pytania dot. #narzedzia #majsterkowanie #diy #warsztat

1. Czy zestaw #xiaomi z bitami #wiha wystarczy do większości popularnych napraw drobnej #elektronika #telefony #laptopy itp? Czy konieczne jest dokupienie jeszcze jakiś dodatkowych bitów, narzędzi?

2. Szukam zestawu torxów do garażu, grzebanie przy autach i różnych innych sprzętach. Oczywiście mam torxy na bitach z róznych zestawów, parę luźnych najpopularnijszych kluczy ale chce coś z wiekszą gamą rozmiarów i w formie klucza typu L. Co sądzicie o tym zestawie?
https://allegro.pl/zestaw-klucze-trzpieniowe-torx-katowe-16szt-h0816s-i7645465324.html
Jonnesway to dość dobra firma, ale ta cena 80zł za tak bogaty zestaw wydaje mi się dość niska. Jest jakiś haczyk? Np. tak duży zestaw imbusów Jonnesway jest prawie trzykrotnie droższy (18szt., 1,5-19mm to koszt ponad 200zł i to bez skrzyneczki).
Jak się zdecyduje na ten zestaw to czy koniczne jest dokupienie jakiś rozmiarów innych torxów których brakuje w tym zestawie i często się pojawiają? Chce kupić i mieć na zapas, żeby się nie martwić, że czegoś brakuje.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grucha_88: Nie wiem czy na stronie producenta jest sklep. To ceny katalogowe są chyba. Sklep prowadzą na allegro i tam ceny wszystkiego są niższe. Ja raczej wątpliwości nie mam, że to są oryginały. Tylko zdawało mi się, że wykonanie takiego torxa jest bardziej skomplikowane niż imbusa.
  • Odpowiedz