Wpis z mikrobloga

Bumpin' on Sunset ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniach/kowerach (najlepszych, najgorszych a czasem wręcz kuriozalnych) utworów uważanych za standardy muzyki rozrywkowej

#muzyka ... #souljazz #jazz

Encyklopedyczne Info oryginalnym albumie zamiast o utworze

dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieś godne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...

<<<<<>>>>>>>

Wes Montgomery - Bumpin' On Sunset Soul-Jazz... tzw. oryginał bardzo ładny, polecam

Brian Auger & the Trinity - Bumpin' on Sunset Soul-Jazz, Blues Rock... mega, polecam również

Jimmy Ponder - Bumpin' on Sunset Bop, Soul-Jazz... dziś bardzo mało złych wykonań, kolejne b. ładne, które polecam

Seefelder, Soloff, Katz, Ponder - Bumpin at sunset to jeszcze raz na żywo inaczej, też warto

"The Doctor" Curtis Robinson - Bumpin on Sunset fajne gitarkowe

Larry Coryell - Bumpin' on Sunset Fusion... ładna gitara ze smaczkami latin

Roy Gaines - Bumpin' At The Sunset Jazz, Blues... bardzo fajnie gitarkowo

Dylan Cramer - Bumpin' on Sunset Jazz-Rock... ciekawe, przyjemny saksofon

Irio De Paula Trio - Bumpin' Bop, Latin Jazz... o jakie to jest przyjemne, organy robią klimat

Leon Lowman - Bumpin' On Sunset Ambient, Soul... kawałek aż się prosił aby go zaaranżować ambientowo

Scott Grooves ft. Perry Hues - Bumpin On The Underground House, Deep House... nie spodziewałem się że mi się spodoba

Michel Petrucciani - Bumpin' On The Sunset Jazz... lubię tak

Carlos Santana - Bumpin' On Sunset na żywo, ciekawie to brzmi (nigdzie nie znalazłem wersji albumowej (ani śladu, że taka powstała) a tu jakość podła)

Harold Young & The Magnificents - Bumpin On Set Jazz-Funk, Afrobeat... polecam

DJ Tom feat. Natalie Raue - Bumpin' on Sunset fajnen flet

Latinement Soul - Bumpin' on Sunset Soul-Jazz z nutką Latin i Housu ... grrrrrr liki lubią

Bluesboyrules - Bumpin' On Sunset House... bardzo spoczko

Pato C. & The Topper's - Caminando Por Sunset Psychedelic funk, Afro Soul... Argentina... kocham to

Till Bronner - Bumpin' [ na front takie Contemporary... bo mi się podoba]
likk - Bumpin' on Sunset ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykon...
  • 2