Wpis z mikrobloga

kurnia nie wim czy brac gwint mts czy ta-technik, wygladaja prawie tak samo, czy kupic jakas inna zawieche, chodzi mi o sztywnosc, nieszczegolnie o wysokosc, z 1.5k chialbym wydac #bmw #e36
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heater: podstawa, twarde poliuretanowe tuleje stabilizatorów i auto w zakrętach zmienia się nie do poznania, jak będzie mało to dopiero gwint lub sprężyny obniżające
  • Odpowiedz
@heater: MTS gold z teog co pamietam z przodu ma sprężyny eybacha. TAT za to jest tańszy, niektórzy powiedzą ze za to kupią drugie E36 xD
Jeżdżę na TAT chyba 3 rok i powiem tak, przód twardy, ale bez tragedii, miałem twardsze sportowe zawieszenie, tył miękki i słyszałem że na mTS również, dołozyłem dodatkowe odboje na tył i jest git na jazdę po mieście. Jak chcesz beton to customowe sprężyny
  • Odpowiedz
@Pawel4freak: @Evanthas: założyłem właśnie mts gold w wersji street do swojego e92 i jest mega ping pong. Nie wiem, czy się do tego przyzwyczaję. Idzie to ewentualnie jakoś poprawić? Nie wyobrażam sobie teraz kupowania nowego zawieszenia i oddawania auta znowu do mechanika. Słyszałem, że można odboje przeciąć na pół i wtedy powinno być bardziej miękko. Czy ewentualne podniesienie auta wpłynie pozytywnie na komfort?
  • Odpowiedz
@Pendunate: podniesienie trochę auta wpłynie na komfort. Skrócenie odboi może spowodować uszkodzenie amortyzatora bo będzie pracował w zakresie jakim ma nie pracować. Nie wiem czego oczekiwałeś kupując gwint...
  • Odpowiedz