Cześć, Wiem, że macie dosyć takich pytań, ale wiem, że potraficie uratować życie. W jaki sposób? poradą, która wynika z doświadczenia. Jestem za granicą i zarabiam około 7 tys. ( tyle sobie odkładam). Od jakiegoś roku hobbistycznie programuje Java ( Spring) potrafię tworzyć proste aplikację i ciąglę się rozwijam. Jestem bez studiów, mam 23 lata. Czy warto wracać do Polski i próbować się dostać jako Junior czy na jakiś bezpłatny staż (mam odłożone pieniądze i mogę żyć przez kilkanaście miesięcy) Co jeszcze muszę się nauczyć itp ? Z góry dziękuje za pomoc #programowanie #programista15k #programujzwykopem #java
@Basior_ek: skoro odkładasz 7k zł, to w przeliczeniu na różne europejskie waluty to dość sporo, więc strzelam, że znasz język tego kraju. Nie lepiej spróbować tam?
@bevegelsesmengde: Od jakiegoś pół roku czytam wykop i ciągle piszą, że studia są ważne. Bardzo podniosłeś mnie na duchu, wręcz dzisiaj zakładam GitHub i będę wrzucał mniejsze projekty i za około tygodnia napiszę duży projekt, tak aby udowodnić moją wiedzę.
@Basior_ek: szukaj tam gdzie jesteś obecnie w Polsce jest przesyt(ogólny boom i myślenie ludzi ze to łatwa kasa jest) , na targach pracy często rozmawiam z rekruterami i normlanscia jest 1k cv na jedno miejsce juniorskie z stazami jest podobnie. To co Ci piszą inni to sytuacja sprzed 2 lat która się bardzo szybko zmieniła.
@Basior_ek: Ważne też chyba żeby zastanowić się, na ile tego paliwa do programowania ci wystarczy. Żeby nie okazało się, że wrócisz i nagle czar pryśnie jeśli zaczniesz się tym zajmować na full-time.
Wiem, że macie dosyć takich pytań, ale wiem, że potraficie uratować życie. W jaki sposób? poradą, która wynika z doświadczenia.
Jestem za granicą i zarabiam około 7 tys. ( tyle sobie odkładam). Od jakiegoś roku hobbistycznie programuje Java ( Spring)
potrafię tworzyć proste aplikację i ciąglę się rozwijam. Jestem bez studiów, mam 23 lata.
Czy warto wracać do Polski i próbować się dostać jako Junior czy na jakiś bezpłatny staż (mam odłożone pieniądze i mogę żyć przez kilkanaście miesięcy)
Co jeszcze muszę się nauczyć itp ?
Z góry dziękuje za pomoc
#programowanie #programista15k #programujzwykopem #java
Komentarz usunięty przez moderatora
Bardzo podniosłeś mnie na duchu, wręcz dzisiaj zakładam GitHub i będę wrzucał mniejsze projekty i za około tygodnia napiszę duży projekt, tak aby udowodnić moją wiedzę.
Komentarz usunięty przez autora