Aktywne Wpisy
Dzonsin +101
#walentynki #promocja #diva
Mam stałą kobietę divę, do której uczęszczam już ponad 6 miesięcy. Po namyślę i chęci spędzania walentynek jak zakochana para. Postanowiłem napisać do niej czy istnieje możliwość wynajęcia jej na walentynki (pół dnia i nocy). Z miła checia się zgodziła i zrobiła mi kolosalny rabat.
Mam plan zabrać, ją na wypasioną kawę z ciastem, na seans filmowy, mega smaczną kolację. Noc skończymy u mnie.
Mam ochotę, zrobić jej dzień
Mam stałą kobietę divę, do której uczęszczam już ponad 6 miesięcy. Po namyślę i chęci spędzania walentynek jak zakochana para. Postanowiłem napisać do niej czy istnieje możliwość wynajęcia jej na walentynki (pół dnia i nocy). Z miła checia się zgodziła i zrobiła mi kolosalny rabat.
Mam plan zabrać, ją na wypasioną kawę z ciastem, na seans filmowy, mega smaczną kolację. Noc skończymy u mnie.
Mam ochotę, zrobić jej dzień
ReeceWithouterpoon +225
potem, jak rozumiem, podajesz, że w zasadzie nie ma różnicy między fruktozą a glukozą.... bo i to i to odłoży sie w tk tłuszczową - czy dobrze to rozumiem
Ergo - nie ma specjalnie różnicy między cukrem(rozumiem tutaj cukier z bur. cukrowych czyli sacharoza ) a fruktozą
Czy to się zgadza ?"
Jak jesz sacharoze to Ona hydrolizuje w glukozę i fruktozę - dobrze rozumiesz.
"potem, jak rozumiem, podajesz, że w zasadzie nie ma różnicy między fruktozą a glukozą.... bo i to i to odłoży sie w tk tłuszczową - czy dobrze to rozumiem" - No nie do końca, ciężko to wytłumaczyć bo temat schodzi na szlaki metaboliczne, a to bardzo ciężki temat...
Tutaj masz kawałek artykułu o fruktozie
Fruktoza jest słodsza od cukru i co najważniejsze - jej wykorzystywanie przez organizm człowieka odbywa się bez udziału insuliny. Fruktoza, zamiast bezpośrednio trafić do krwiobiegu, ulega metabolizmowi w wątrobie, a konkretne przetworzeniu w glikogen i tłuszcze. Niestety, z badań naukowych wynika, że ubocznym produktem tych reakcji jest kwas moczowy. A długotrwale utrzymujący się wysoki poziom kwasu moczowego jest jednym z czynników ryzyka miażdżycy prowadzącej do stwardnienia tętnic. W związku z tym specjaliści z American Diabetes Association zalecają pacjentom chorym na cukrzycę, aby nie zastępowali już glukozy fruktozą.
Koniec artykułu.
Glukoza natomiast dostaje się do krwiobiegu, wzrost stężenia glukozy we krwi sprawia że komórki wysp trzustkowych beta wydzielają insulinę która ma za zadanie obniżyć stężenie cukru. Glukoza może być magazynowana przez zmianę w glikogen (do pewnego stopnia).
Bo my chyba powinniśmy się skupić na wpływie cząsteczki na organizm...