Aktywne Wpisy

chwed +108
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
JustMightBe +37
źródło: temp_file1398056526672767302
Pobierz

Jest ogromna prośba pomocy dla dziewczynki z mojej rodziny. Młodziutka kochana, naprawdę wspaniała dziewczyna traci wzrok ,ostatnie leczenie nie dało efektu i potrzebna jest kosztowna operacja na którą rodziny tej dziewczynki nie stać. Proszę jeśli macie jakieś wolne złotówki pomóżcie , dajmy jej szansę na normalne życie乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ !
Komentujcie i plusujcie proszę. Termin 5.11, bardzo mało czasu a ja wierzę że wy macie dobre serduszka,liczy się naprawdę każda złotówka !!!
https://www.kawalek-nieba.pl/julia-pietrzak
Pomóc Julii można dokonując wpłaty na konto:
Fundacja Pomocy Dzieciom i Osobom Chorym “Kawałek Nieba”
Santander Bank
31 1090 2835 0000 0001 2173 1374
Tytułem: “1859 pomoc dla Julii Pietrzak”
#pomoc #wwykopiesila #pomagajmy #kawaleknieba
@ixkava Wpłaciłam. Niewiele, ale zawsze coś. Może warto uruchomić zbiórkę na siepomaga.pl?
Siepomaga.pl jest o tyle fajne, że można wysyłać SMS, co jest mega wygodne.