Wpis z mikrobloga

Czy ja dobrze widzę? Matce na zegarku wyświetla się jaką ocenę dostało dziecko w podstawówce? No ja rozumiem postęp technologiczny, ale k---a oceny na bieżąco wysyłane do rodzicow? Ciekawe czy będzie się jej podobać jak dostanie pałe? Kogoś już popier*oliło.

#szkola #c-----------t #studbaza #szkolastandard #gownowpis #j--------e
thebestisyettocome - Czy ja dobrze widzę? Matce na zegarku wyświetla się jaką ocenę d...

źródło: comment_qpOVGIoJlQ6rROJyTWiFDRrd2bd2eQzd.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thebestisyettocome: jako ojciec nie chciałbym czegoś takiego. Czy ludzie zapimnieli jak to było jak sami chodzili do szkoły? Że oceny nie mają znaczenia i 100% frekwencja też? Wystarczy dowiedzieć się raz na kwartał na wywiadówce, czy dzieciak nie przegina i gites. No i moim zdaniem lepiej wychowywać i rozmawiać niż kontrolować.
  • Odpowiedz
@thebestisyettocome: Ale wiesz że coś takiego jak dziennik elektroniczny to już raczej standard? I dobrze, bo wreszcie dziecko nie może robić cie w c---a i nie musisz latac do szkoły żeby znać oceny swojego dziecka, jak dla mnie super, ale jak to kurła ktoś ma wygodną technologie? kiedyś to było ciężko, a teraz to już chuje bo mają lepiej kwiiik
  • Odpowiedz
Wystarczy dowiedzieć się raz na kwartał na wywiadówce, czy dzieciak nie przegina i gites. No i moim zdaniem lepiej wychowywać i rozmawiać niż kontrolować.

@PanProgramista: no super, dowiesz się, że od 4 miesięcy przegina i zamiast chodzić na lekcje ćpa herę na śmietniku.
Mamy XXI wiek i technologie usprawniające kontakt, ale nie, tkwijmy w XIX wieku.
Uwierz - jeśli rodzic chce mieć w dupie wyniki, to nikt go na siłę do tej aplikacji nie zmusza. Nie chcesz - nie instalujesz, nie logujesz sie i nie sprawdzasz.
Jeśli zaś rodzic chce wspomóc dziecko w edukacji i w razie pojawienia się trudnosci reagować natychmiast a nie po semestrze - to teraz ma do tego
  • Odpowiedz
@uhu8 no tak 90 procent wagarujących dzieciaków nie idzie na chatę grać na kompa albo łazić po galeriach tylko cpa helupe ze śmietnika xD
  • Odpowiedz
@thebestisyettocome: Pomyśl sobie sobota, niedziela, dzieciak 10 lat temu miał spokój, a teraz nagle w sobotę wieczorem facetka sprawdza kartkówki, po chwili matka dostaje sms z dziennika elektronicznego i szlaban.
  • Odpowiedz
@thebestisyettocome ja tam uważam, ze dzis isk dzieciakowi nierówny.
Sam maiłem średnie stopnie w szkole, w liceum miałem okropną frekwencję (ale nie, ze s----------m na cale dnie, zwykle urywalismy się z kumplami z ostatniego wosu czy innej religii na piwko za zakretem) i uważam, ze całkiem wyszedłem na ludzi.
A np z polskiego w lo miałem chyba ze 6 pałek za wypracowania które kobieta z uporem maniaka zadawała. Ale że ze
  • Odpowiedz
@uhu8: bez kitu, za moich czasów jeszcze nie było tych E-gówien ale wychowawczyni była taka ze uciekajac ze szkoły jeszcze nie zdążyłem do domu wrócić a już mama dzwoniła gdzie ja k---a jestem. Ech, kiedyś to było.
  • Odpowiedz