Wpis z mikrobloga

Mirki, pomuszcie. Lecę sobie do Mediolanu, a jako że jestem kibicem #milan to chciałem zwiedzić San Siro + Muzeum przy stadionie. Z tym, ze ludzie piszą, że muzeum jest małe, mało imponujące, przejście z przewodnikiem po stadionie to przebieżka i generalnie no, nienajlepiej. Są też bilety do Casa Milan, gdzie jest ofc tylko muzeum, ale za to ponoć zajebiste.
Co robić Miraski, gdzie iść?
#milan #mediolan #kiciochpyta #pytanie #pilkanozna
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@naive: tu i tu :) Muzeum przy stadionie nie jest typowo klubowe, a bardziej ogólne o historii piłki na obiekcie. Za to na stadionie masz oddzielnie szatnie Interu i ACM, możesz pochodzić po trybunach. Casa Milan to muzeum, klubowe centrum wystawowe i sklep. Pomiędzy dwoma możesz pieszo przejść jak lubisz spacery, San Siro jest trochę na uboczu.
  • Odpowiedz
@naive: Niestety nie miałem okazję być na miejscu, ale z tego co czytałem i widziałem na YT, to Casa rzeczywiście robi duże wrażenie i jak najbardziej warto. Bilet 15 euro. Dzisiaj o 19 jakieś spotkanie tam jest z Higuainem, ale trzeba bransoletki i chyba karnet więc odpada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak czy inaczej wjeżdżałbym do tego Casa Milan mocno mirku, ale niech się wypowie ktoś
  • Odpowiedz