Wpis z mikrobloga

Pytanie do was mireczki, czy ktoś z was wziął udział w tegorocznym Game Jam GM Toolkit 2008, poza mną?....
LINK DO MOJEJ GRY Z JAM-a - jak, ktoś z was mirki i mirabelki ma ochotę zagłosować na moją pracę to z góry dziękuje za oddany na mnie głos. Jak macie jakieś pytania to zapraszam do ich zadawania.

*zaznaczam, że sama gra to tylko prototyp rozgrywki ... (temat gamejam-a : gatunek gry bez jakiejś głównej mechaniki, wiec wpadłem na coś w stylu gry Breakout tyle, że bez mechaniki odbijania się kulki od ścian).

#gamedesign #gamedev #gry #tworczoscwlasna
djzidane - Pytanie do was mireczki, czy ktoś z was wziął udział w tegorocznym Game Ja...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@djzidane: chciałem napisać że piłka potrafi się zaciąć i nie ruszać w środku, ale to element rozgrywki xD

pograłem chwilę, pomysł ciekawy, ale jedno mnie mierzwi... nie potrafię się przyzwyczaić do ruchu po okręgu. Gdybym grał gałką byłoby to intuicyjne, a myszką ciągle myślę, że im dalej w prawo wychylę mysz tym bardziej okrąg zatoczy. Moja idea byłaby taka, że w prawo obracasz przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, w lewo
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: Ruch po okręgu wyszedł jakoś tak z samej mechaniki, jak ten koncept się na tyle spodoba, ażeby zainwestować w niego więcej czasu (praca na etacie), to na pewno zaimplementuje sterowanie padem i też pewnie kółkiem myszki, oraz naprawię parę błędów i dopracuje szczegóły jak i dodam poziomy do gry. Tak Bozony Higsa to element rozgrywki mający na celu trochę pokomplikować całą mechanikę, a zarazem zaznajomić gracza z samą grą
  • Odpowiedz