Wpis z mikrobloga

@MadIen: ciecierzycę zalewasz wodą na noc, na drugi dzień gotujesz ok 35 min. Potem blendujesz i doprawiasz.
W lodówce postoi do czterech dni.
Najważniejsze: dobry humus musi mieć pastę sezamową (tahini) oraz kminek. Reszta wedle uznania.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@seraph88: pastę sezamową nawet mam, kiedyś kupiłam w Lidlu, bo była w promocji i w międzyczasie zapomniałam do czego ją potrzebowałam xD dzięki!
  • Odpowiedz
@seraph88: no i teraz muszę zjeść hummus. Dzięki #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°) a przepis dupa jeśli nie masz tahini pod ręką. Na kwestii smaku jest wersja tam z wyrobieniem pasty sezamowej. Tak czy inaczej zapiszę ;)
  • Odpowiedz