Aktywne Wpisy

WielkiNos +433
3 facetów jechało po zmroku przez wieś Błonie niedaleko Warszawy. Wjechali w znajdująca się na pasach 22 letnią kobietę w ciąży. Uciekli nie udzielając jej pomocy. Auto ukryli w garażu. Kobieta i dziecko zmarli w szpitalu.
Obłąkani samochodziarze obwiniają pieszych. Ich zdaniem to kierowca powinien mieć pierwszeństwo. Są komentarze o nawiązywaniu kontaktu wzrokowego z kierowcą przed wejściem na pasy po ciemku i żale, że po zmroku nie widać pieszego. Jeździjcie wolniej to
Obłąkani samochodziarze obwiniają pieszych. Ich zdaniem to kierowca powinien mieć pierwszeństwo. Są komentarze o nawiązywaniu kontaktu wzrokowego z kierowcą przed wejściem na pasy po ciemku i żale, że po zmroku nie widać pieszego. Jeździjcie wolniej to

źródło: temp_file3201375835518425301
Pobierz
wez_idz_sobie +337
Dajcie to w gorące, żeby społeczeństwo wiedziało
Jestem pracownikiem marketu z sprzętem rtv i agd.
Dziś black friday - nic nie potaniało, połowa produktów ciutke podrożała
Wszystkie ręcę na pokład, krzyczy kierownik - a ja wiem, że odwiedzą nas 3 grupy klientów
Dziadki
Jestem pracownikiem marketu z sprzętem rtv i agd.
Dziś black friday - nic nie potaniało, połowa produktów ciutke podrożała
Wszystkie ręcę na pokład, krzyczy kierownik - a ja wiem, że odwiedzą nas 3 grupy klientów
Dziadki
Postanowiłem, że spróbuję ustawić celownik tak jak się to robi z oryginalnym ACOGiem, czyli na 25m celując kreską dla 300m. Pierwsze strzały pokazały, że nie jest tak źle ale trzeba trochę pokręcić. Niestety los chciał, że majfrendy nie załączyły żadnej instrukcji, a na śrubach do regulacji nie ma strzałek:( Nauczony doświadczeniem, mając przestrzeliny po prawej zacząłem kręcić w lewo co ku mojemu zdziwieniu, przesunęło przestrzeliny jeszcze bardziej w prawo. Na wieżyczce od wysokości było to samo.
Metodą prób i błędów ustawiłem mniej więcej celownik ale na 100m nie mogłem uzyskać lepszego skupienia jak 2 MOA. Nie jest to chyba tragiczne skupienie (z Beryla na mechanicznych miałem jakieś 3-4 MOA) ale spodziewałem się czegoś lepszego. Spróbuję jeszcze kilku rodzajów amunicji może to przyniesie jakieś efekty.
Fotki przykładowych tarcz i oznaczonych wież celownika w komentarzach.
Wołam zainteresowanych majfrendowym ACOGiem @Francisco_dAnconia i @khurghan oraz @PikPak żeby mógł porównać efekty mojego strzelania ze swoimi:)
#bron #gunboners #projektdedal #ar15 #strzelectwo
źródło: comment_25FIMXWnCXIatbcCSR387ASCBQUYx7vL.jpg
Pobierzźródło: comment_HgVXbaYWt0wt72Zedv0rwXflCeYFuRyG.jpg
Pobierzźródło: comment_JxCZDIYhdL3Q6mIAur7XssOE5h5AsNE4.jpg
Pobierzźródło: comment_zk23agp9LeEjvmAu3F6IwuzdCFWhZ0XV.jpg
Pobierz@roszek: 2 MOA to standardowe skupienie dla tego typu broni
źródło: comment_QMK4qsJG3vPIyyW7MPxAqIx6TlhOIXoG.jpg
Pobierz@PikPak: już się martwiłem, że coś ze mną albo bronią jest nie tak bo obok mnie strzelane było ze Staga 3gun i miał skupienie 1 MOA.
Komentarz usunięty przez moderatora
W danych technicznych Staga znalazłem taką informację
i ma to sens. Ja z varmintowej lufy w sztucerze ściągam łuski od strzelby na 100 m. Kaliber też .223 ale znacznie grubsza od tej ze Staga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ppqa: żeby przesunąć skupienie w prawo, czy gdy masz przestrzeliny po prawej i chcesz przesunąć w lewo?:)
@czarny_i_zly: tu jest lufa 1:9 więc teoretycznie uniwersalna. Teraz strzelałem z GGG 55gr i z Fiocchi 62gr i zbytniej różnicy nie widziałem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_k3UqR45GQc2Vph6ojZvaU1bK0YCoUxYV.gif
Pobierz