Wpis z mikrobloga

Wyjaśni mi ktoś skąd niektórzy katolicy i reszta chrześcijan (w tym sekty ) wytrzasneli że ziemia ma ok 10000 lat skoro w bibli nic na ten temat nie pisze ??
#religia #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@blazkowick Czy tyle to nie powiem ale to mniej więcej chodzi o obliczenia kiedy który władca żył w połączeniu z opisywanymi wydarzeniami :)
  • Odpowiedz
@blazkowick: Mniej więcej 4k wynosi suma wieku bohaterów do narodzin Jezusa. Piotr piszę, że niebiosa były od dawna.

' Przede wszystkim to wiedzcie, że w ostatecznych dniach przyjdą szydercy, którzy będą postępować według swoich własnych pożądliwości; I będą mówili: Co z obietnicą jego przyjścia? Bo odkąd zasnęli ojcowie, wszystko tak trwa, jak od początku stworzenia. Tego bowiem umyślnie nie chcą wiedzieć, że niebiosa były od dawna i ziemia z wody, i
  • Odpowiedz
@blazkowick: Aha no i co najważniejsze:

' Zaś Adam poznał cieleśnie Chawę, swoją żonę, więc poczęła i urodziła Kaina; bo powiedziała: Nabyłam mężczyznę od WIEKUISTEGO. Więc Kain powiedział to swojemu bratu Heblowi. Także się stało, że kiedy byli na polu, Kain powstał na swojego brata Hebla i go zabił. Oto dziś mnie wypędzasz z oblicza tego kraju, bym się ukrywał przed Twym obliczem, i był tułaczem oraz
  • Odpowiedz