Wpis z mikrobloga

W jaki najlepiej sposób mogę w Androidzie zablokować mało przydatne rządowe SMS-y informujące że za chwilę będzie burza i wiatr? Mam takie pomysły jak przekompilowanie aplikacji wiadomości z AOSP z dodanym kodem powodującym traktowanie ich jak nieprawidłowych, ale interesuje mnie co wy proponujecie.

Przy okazji mam takie pytanie: czy moje zerowe zainteresowanie tematem jest czymś nienormalnym? Gdy jest burza, normalnie robię wszystko tak jakby jej nie było, najwyżej zakładam słuchawki żeby jej nie słyszeć - to coś dziwnego? Jaki jest w ogóle sens takich powiadomień?

#android #telefony #pogoda #polska
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jacekprim: uuuuoooo, patrzcie jaki sie trafil antysytemowy mirek

@ntr1987: Rozumiem takie ostrzeżenie gdyby było naprawdę coś wyjątkowego, ale dostałem tego SMS-a gdy była pogoda taka jaka jest w każdym roku kilkanaście razy.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: Faktycznie to mogła być wiadomość sieciowa i wtedy problem z odfiltrowaniem nie istnieje, nie wiem dlaczego przyjąłem założenie że zwykła iterowana po wszystkich numerach w regionie, może dlatego że we współczesnych telefonach jedne i drugie wyglądają tak samo, a w czasach przed smartfonami sieciowe były całkowicie oddzielone od zwykłych.

W takim razie poczekam z włączonym urządzeniem pozwalającym lepiej niż telefon zobaczyć co dokładnie przychodzi od sieci, raczej nie będzie
  • Odpowiedz
@jacekprim ja używam apki wiadomości od Google i porostu daje na takim smsie wyciszenie i nie pojawia mi się nawet powiadomienie że dostalem, dopiero jak wejdę w apke to widzę że przyszedł taki sms
  • Odpowiedz