Aktywne Wpisy
Jefrjeitor +163
Też macie wrażenie, że ceny dosłownie wszystkiego odleciały w kosmos? Mieszkania, działki, samochody, usługi... Odleciały tak bardzo, że praktycznie się nie sprzedają.
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze

Niebadzsmokiem +761
We wczorajszej #debata podobało mi się podsumowanie katastru od 3 mieszkania przez #biejat, że tym co martwią się o mieszkania po babci przypominam, że babcie ma się dwie, a nie dwanaście.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Po tygodniu Żyd przychodzi. Rabin pyta go czy pomogło, a Żyd, że nie, że jest jeszcze gorzej, bo żona i teściowa się kłócą o to jak wychować dzieci, jak porządki robić, co gotować do jedzenia. Rabin poleca zatem Żydowi wziąć do domu kozę i wrócić za tydzień.
Mija tydzień, Żyd, niewyspany, zmęczony i zatroskany przychodzi. Okazuje się, że nie dość, że ciasno i źle i hałas, i gderanie to jeszcze smród, bród i koza wszystko nadgryza. Rabin udziela zatem ostatniej rady : "Odpraw teściową i wygoń kozę, a potem wróć po tygodniu".
Mija kolejny tydzień i Żyd przychodzi. Rabin pyta go jak tam mu się wiedzie, a ten, zadowolony odpowiada : "No Rebe, teraz, to ja mam jak w raju".
--------------
Tę Żydowską przypowieść dedykuję ludziom, którzy ostatnio postanowili rozbić stragany z bananami w naszej okolicy. :]
#poprostujester
@lobek: Po Żapkę musiałem lecieć. Ale zostawiłem wam namiary na fajne gierki chyba. ;]
@gram_w_mahjonga: Ty wiesz, że ja wiem
@oxygen88: Jak to, panie prezesie zawodowy błazen. ;]