Wpis z mikrobloga

@basi46 tez tak mam, a jestem na 6 sezonie. Ale tak jak mówisz, serial porusza losy innych. Retrospekcje niektórych bohaterów robią robotę. Ogółem podoba mi się, ze nie znam żadnego aktora a grają tam naprawdę realistycznie. Więc warto przebolec Chapman. ( ͡º ͜ʖ͡º) no i Alex jest seksowna do kwadratu. ( ʖ̯)
@Leosandra: nie mówię, że nie, ale mi trochę kojarzy się z transem ;) w moim top są Ruby, Poussey, ta mała latynoska z zezem xD i ta blondynka z warkoczykami co zginęła w 1 czy 2 sezonie ;)
@basi46 ohh Poussey... Az mnie feelsy naszly. A co do Alex to się nie przejmuj, głównie kobity na nią lecą o dziwo i często są hetero :D muszę zrobić rundkę od początku bo juz trochę się pozapominalo. A tej z warkoczami było mi tak szkoda... Ogółem na przestrzeni sezonów tak się zmienia sposób patrzenia na wszystkich. Zupełnie inaczej odbieralam Red na początku a inaczej widzę ja teraz w 6 sezonie. Wow
@Leosandra: no na początku pierwszego była straszną suką, ale potem zacząłem ją lubić. Mimo, że jestem ateistą, to trochę wkurza mnie, że wszyscy chrześcijanie w serialu to jakieś oszołomy, z drugiej strony z żydow też trochę cisną bekę. Ogólnie serial nie wybitny, ale dobry w oczekiwaniu kolejne odcinki Better Call Saul, GoT, Family guy, czy Bojacka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@basi46 myślę, że specjalnie niektóre aspekty są przedstawione stereotypowo bo potem widać, że każdy kij ma dwa konce, warto jednak brać serial z dystansem dlatego nie każdemu podejdzie ( ͡º ͜ʖ͡º) w ogóle kiedyś bylam pewna, że to serial o samych lesbijkach xD oistnb ogolem to chyba jeden z niewielu jaki mnie wciągnął nie tyle fabułą co grą aktorska, można się wczuć. A gota obejrzalam 1 sezon
@Leosandra: Kwestia gustu, mi się GoT bardzo podobał, ale gdybym nie czytał wcześniej książek, to nie wiem czy bym się w ogóle zdecydował oglądać, bo to teoretycznie nie moje klimaty.

Jeśli lubisz filmy ze "świeżymi" aktorami to polecam Dom z papieru jeśli jeszcze nie widziałaś :) miłego oglądania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Leosandra: prócz oczywistości jak Breaking bad, czy Black mirror mogę polecić też Mr Mercedes na podstawie trylogii Kinga, niedługo rusza drugi sezon ( ͡° ͜ʖ ͡°) tyle, że w sumie zapomniałem, że nie prosiłaś o polecenie serialu ;) ale dobrego nigdy za wiele.
@basi46 chyba telepatia, bo w sumie chodziło za mną żeby zacząć cos fajnego, zwłaszcza mr mercedes mnie zaciekawil! Tak więc dziękuję, oby się przyjęło ( ͡º ͜ʖ͡º) a pytanko, breaking bad się rozkręca? Bo zaczęłam pierwszy odcinek i jakoś czuję się zawiedziona (,)
@Leosandra: kilka lat temu też obejrzałem z ex bodajże 2-3 odcinki i odpuściłem, a jakieś pół roku temu zacząłem od początku i śmiało mogę powiedzieć, że tak - rozkręca się. Nie bez powodów jest uznawany za jeden z najlepszych seriali :)
Mr Mercedes też bardzo fajny, choć wiadomo, że do BB nie ma podjazdu ;)
@basi46 dobra, może się ponownie skuszę i tym razem pozytywniej odbiorę BB :D ogółem jeśli bys mial ochotę na odrobinę komedii to całkiem fajne jest lovesick. Nie wybitne kino ale przyjemne, dla relaksu, do posmiania ;)
@Leosandra: a dziękuję :) może jak nie będę miał co oglądać to się skuszę. Z komediowych najbardziej lubiłem Scrubs (hoży doktorzy). I w wolnej chwili muszę wrócić też do Weeds, tyle, że nie pamiętam gdzie skończyłem, bo dość dawno temu oglądałem ;)