Mireczki, szybka akcja Jestem wysportowany, kondycje mam i chce wejsc jutro na rysy( wyszlo na maxa spontanicznie) ale wgl nie mam sprzetu czyli bylbym ubrany w adidasy, jakas kurtka przeciwdeszczowa, czapka itp... Dodam ze to pierwszy szczyt w zyciu Glupio isc tak nieprzygotowanym? Chodza tak ludzie ? #rysy #taternictwo #wspinaczka #tatry
@ayoo: lajtowo byczuniu możesz atakować, tylko mogą cię boleć stopy, adidasy maja za miękka podeszwę. Sprawdź wcześniej pogodę, weź kurtkę, krem z filtrem i jechane z koksem
@ayoo: da rade. taki pro tip rzeczy w plecaku wsadz do worka foliowego. Wez jakis polar czy sweter, nawet jesli na dole bedzie 30 stopni to nie wiadomo ile bedzie na gorze. Wez skarpetki na zmiane jakby ci napadalo do buta to fajnie sobie zalozyc suche.
@ayoo: w Tatrach latem prawie codziennie są burze po południu, ważne żeby tak ok 11 już zacząć schodzić :)
Chyba że to faktycznie jakiś front idzie i poza Tatrami też będzie grzmiało, wtedy sobie odpuść. Pamiętaj, żeby zwracać uwagę na grzmoty i zmieniać plany, jeśli jakiś usłyszysz - w górach burza to nie przelewki.
A jeśli chodzi o sprzęt, oczywiście lepiej mieć, ale sam kiedyś chodziłem po Tatrach w trampkach
Jestem wysportowany, kondycje mam i chce wejsc jutro na rysy( wyszlo na maxa spontanicznie) ale wgl nie mam sprzetu czyli bylbym ubrany w adidasy, jakas kurtka przeciwdeszczowa, czapka itp...
Dodam ze to pierwszy szczyt w zyciu
Glupio isc tak nieprzygotowanym? Chodza tak ludzie ?
#rysy #taternictwo #wspinaczka #tatry
No chyba że chcesz się zapisać w kronice TOPR to wal śmiało.
https://www.rmfmaxxx.pl/news/Mistrz-wspinaczki-zdobyl-Rysy-w-japonkach,33750.html
@r4do5
@ccTV
@wyznacznikmacierzy
I tak chyba po chuju :(
źródło: comment_XuEzVBOTHKNPnE7gviNfcswgYaqplAPL.jpg
PobierzChyba że to faktycznie jakiś front idzie i poza Tatrami też będzie grzmiało, wtedy sobie odpuść. Pamiętaj, żeby zwracać uwagę na grzmoty i zmieniać plany, jeśli jakiś usłyszysz - w górach burza to nie przelewki.
A jeśli chodzi o sprzęt, oczywiście lepiej mieć, ale sam kiedyś chodziłem po Tatrach w trampkach