Aktywne Wpisy

Julius_90 +2
Dość prosta zagadka kryminalna
Co się stało?
- Morderstwo 72.4% (113)
- Samobójstwo 27.6% (43)

Szumikk +9
W jaki sposób copujecie z rzeczywistością?
Ja wierzę w determinizm, tak już po prostu miało być, losy każdego z nas zostały przypieczętowane warunkami początkowymi Wszechświata, który jest tak naprawdę bardzo skomplikowanym nieustannie ewoluującym układem fizycznym, gdzie wszystko to wielki ciąg przyczynowo-skutkowy rozwijany według pewnych zasad
Jedyne znaczenie ma początek "stworzenia", reszta jest tylko jego logicznym rozwinięciem
#przegryw #przemyslenia #wszechswiat #zycie
Ja wierzę w determinizm, tak już po prostu miało być, losy każdego z nas zostały przypieczętowane warunkami początkowymi Wszechświata, który jest tak naprawdę bardzo skomplikowanym nieustannie ewoluującym układem fizycznym, gdzie wszystko to wielki ciąg przyczynowo-skutkowy rozwijany według pewnych zasad
Jedyne znaczenie ma początek "stworzenia", reszta jest tylko jego logicznym rozwinięciem
#przegryw #przemyslenia #wszechswiat #zycie

Tymczasem Rosjanie dowiadują się o twoich planach zdobycia panowania nad "te". Postanawiają udaremnić twoje plany, lecz wiedzą, że jesteś zbyt P O T Ę Ż N Y. Atakują więc "cine" z nadzieją uzyskania kontroli nad "te". Powstają dwa sojusze. Pierwszy składa się z Chin, Japoni i Niemiec. Drugi z Rosji, Francji i czegoś co znajduje się na terenach Austrii. Postanawiasz wykorzystać sytuacje we właściwym momencie. Wysyłasz grupy poszukujące "te". Okazuje się, że plantacje "te" sa 20km od twojej granicy. Atakujesz. Zajmujesz plantacje, lecz to nie koniec wojny. Dzielicie z Ruskimi kraj na pół. Dowiadują się o twoim sukcesie. Przeprowadzają masakre w jakimś mieście na N... #!$%@?. Ty cieszysz się ze spełnienia swojego życiowego powołania - zdobycia panowania nad "te". Jednak masz wrażenie, że o czymś zapomniałeś... Przypominasz sobie. Twoja armia nadal je tylko bambus. Wybuchają bunty. Jacyś ludzie w czarnych koszulach wyruszają na stolice. Władze przejmuje jakiś gość, który ciągle krzyczy i macha na balkonie. Brak profitu. Rosjanie i Brytyjczycy wyczuwają moment słabości. Atakują. Wojna trwa, i trwa, i trwa...
Oto moja historia,
Historia Królestwa Piemontu.
#pasta #victoria2 #gry
ja nawet sam dobrze fabryki w tej grze zrobić