Wpis z mikrobloga

Jaki internet polecacie jako LTE domowy?
U #rozowypasek jest straszna kupa jeśli chodzi o internety stacjonarne - jedyne co jest to Neostrada do 10 Mb/s której jakość to tragedia. Jest tania, bo to geopromocja za 19 zeta (+30 za utrzym. łącza czyli razem koło 50), no ale bieda straszna ten internet. Grać się nie da, ściąganie 5 GB trwa pół dnia i jest zrywane kilka razy po drodze.

Internet komórkowy z Orange (telefon jako hotspot) był tam całkiem niezły. Transfer na poziomie 20-50 Mb/s (ściągaliśmy Wiedźmina z dodatkami, pobranie ponad 30 GB danych zajęło koło 4 godzin), tylko wadą jest to, że pakiety internetowe bardzo szybko schodzą na coś takiego. Nowa gierka typu Doom2016 i nie ma pakietu na miesiąc. Zakładam, że internet mobilny będzie działał z podobnymi parametrami, co sieć komórkowa 4G, wszak sygnał bierze z tych samych BTSów.

Ile GB idzie wycisnąć max w takiej ofercie internetowej? Słyszałem że 150 w strefie domowej i do 60 poza nią czyli w sumie 210, a potem lejek do 1 Mb/s. W ofertach dla firm jest lepiej, tam idzie 500 GB wyhaczyć. Jak się do tego mają inni operatorzy, idzie kupić ofertę na 300-500 GB miesięcznie bez lejka? Nie wierzę w te wasze nielimitowane, bo wiadomo że po iluś GB zakładacie lejki na 1 Mb/s (czyli jeszcze gorzej niż ta nędzna neostrada).

Wołam #orange #play #plus #internet
  • 3
@Antorus: nie wiem jak u ciebie z zasięgiem ale u mnie na full LTE albo i nawet nie full jest pryma sort PLAY. karta z kiosku do internetu, chyba zmieniona taryfa i pakiet za 45 zł miesięcznie do 100 GB limit na jeden miesiąc czyli razem na przełomie dwóch miesięcy da rady 200 GB wyłupać. I to bez umów ani nic. Można ? Można