Wpis z mikrobloga

Jade na 4 dni w Tatry, z noclegami po schroniskach. W 70 litrowy plecak muszę spakować przede wszystkim karimatę, śpiwór, buty trekingowe i deszczówkę oraz poboczne rzeczy typu kamerki, inne ciuchy, jedzenie i kilka piwek. Za ciula nie mogę się spakować, mam śpiwór, deszczówkę i buty w środku i bardzo ale to bardzo brakuje mi miejsca a nie wierzę żeby na takie wyprawy ludzie śmigali z plecakami 2038403 L... Poradzcie jak zamontować buty itd, może jakiś poradnik?... #gory #trekking
  • 12
Człowieku, ja na wyprawę 4ro miesięczną poprzez stepy, aż po góry kaukazu w 90 litrach się zmieściłem... a Ty na 4 dni w Tatry nie możesz? :D
Karimata - na zewnątrz,
buty - na nogach...
psiwór - na dół plecaka
flaszki - na wysokości lędźwi
deszczówka - na zewnątrz
i już masz plecak do wypchania niepotrzebnymi gratami...
@vivanat no ja mialem spiwor, karimate na zewnatrz plecaka. Buty chyba jak mi sie udalo wepchnac to byly w plecaku. Tylko, ze nigdy nie szedlem na 4 dni. A plecak mam 40 L. Kupilem sobie dodatkowe troki i na spiwor wodoszczelny worek.
@vivanat Nie no, ja mam dwie pary do lazenia po gorach. Jedne takie podejsciowki niskie, mozna nosic po miescie jako moda wykopowa ;) a drugie wysokie. To inna sprawa. Troki to kupujesz w jakims decathlonie czy czyms. To sa paski takie jak masz przy plecaku
@vivanat: W 60L plecak zmieściłem się na 3 tygodniowy trekking w Nepalu + normalne miejskie ubrania, dwie pary butów śpiwór do -15 + karimata na zewnątrz. Mój różowy też się zmieścił. W 70 mieszczę się z całym zimowym szpejem, butami do automatów w środku plecaka i z żarciem i wódą do schroniska na 4-5 dni. Coś robisz nie tak, albo bierzesz np 5 par majtek i 5 koszulek i dwa polary.