Wpis z mikrobloga

Mam w programie klasę której konstruktor zawiera tablicę. Teraz chce utworzyć 100 obiektów o scisle określonych parametrach tablic. Nie będę przecież 100 tablic trzymał w programie. Jak to zrobić bez bazy SQL i framweworka hibernate. #java #naukaprogramowania
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bananowynick: jeśli ma być szybko (w sensie mało programowania) to ja bym zserializował obiekt jako bajty. Chyba że będziesz się bawił w ręczną edycję tych plików, to wtedy może być coś czytelniejszego.
  • Odpowiedz
  • 0
@nachteil wygodne narzędzie i łatwe w obsłudze. Ale teraz tak analizuje i w sumie to i tak potrzebuje 100 linijek kodu do odczytu tego typu: Objectmapper.readvalue Za pomocą tego powinienem to zrobić tak? Czyli jak załadować n wartości?

Czy te readvalue odczyta cały plik?
  • Odpowiedz
Jeśli Twój obiekt to POJO, to potrzebujesz jednej pętli i wywołania metody readValue(). Jeśli nie (nie ma standardowych setterów czy bezargumentowego konstruktora), to wystarczy customowy deserializer albo factory method (@JsonCreator) i też powinno pójść - na pewno nie będzie to 100 linijek

@bananowynick:
  • Odpowiedz
  • 0
@nachteil nie rozumiem właśnie tego jak on to odczytuje w pliku. Za każdym wywolaniem pętli idzie jeden obiekt "niżej" w pliku który jest podany?
Czyli jeżeli ręcznie sobie utworze 100 takich json stringiw w pliku zrobię pętlę do odczytu x100 to utowrzy z tego po prostu 100 obiektów które sobie wepcham do arraylista? Jestem w pracy i tutaj nie mogę odpalić swojego kodu i tego sprawdIc.
  • Odpowiedz