Aktywne Wpisy

mickpl +148
Januszom zachodzącym w głowę gdzie no ci studenci na których od 3 miesięcy czeka mój kurnik podzielony na 6 pokoi odpowiadam.
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Bertoos +140

W 1978 roku możliwość płacenia kartą była praktycznie nigdzie niespotykana a bankomatów prawie nikt nie widział na oczy. Dziesiątki tysięcy Januszy krzyczało że to niewypał.
Hurr durr! Minęło 20 lat, miała być rewolucja a nie można nic za to kupić. No gdzie ja tym mogę zapłacić? 1978 rok a idioci nadal myślą że ta technologia się przyjmie. Poza tym kto będzie chciał jakiegoś kawałka plastiku używać. Ludzie wolą normalna gotówkę. Przecież to wirtualne piniondze na kawałku plastiku! Nie są materialne, nie mogą mieć wartości. Naopowiadali bajek o piniondzach w komputerach a frajerzy w to uwierzyli. Nawet mi was nie żal. 20 lat gadajo o tych kartach a płacić nie mogę w żodnym sklepie. W ŻODNYM! A mówili że będę piniondze z dziury w ścianie wyciągoł!
#kryptowaluty #bitcoin #technologia #cybertag
źródło: comment_YlWHR0yFcWDYttXI9MQRfHqXfd01qaIk.jpg
PobierzSorry, ale ja nie musiałem czekać 8 lat żeby się przekonać że nie będę miał ochoty siedzieć w okularach i męczyć wzrok. Może ty nie widziałeś w tym nic niepraktycznego i teraz jesteś zdziwionym, ja nie...
Przykład z d--y
było pełno kart przed mastercardem
my młodzi to myślicie że fejsbuk był od zawsze xd
Poza tym co to ma do rzeczy? TO ANALOGIA do dzisiejszego p---------a idiotów którzy usłyszeli o krypto w 2017 i dziwią się że nie mogą płacić w sklepach. Pokazuję tylko czas adopcji technologii. BTC jest wielokrotnie szybciej adoptowane niż karty płatnicze
Komentarz usunięty przez moderatora
Wahania BTC to nie jest jakaś jego cecha, tylko zwykłe prawa podaży i popytu którym podlega każde aktywo tak samo. BTC nie ma w swoim kodzie magicznie zapisanych skłonności do wahań kursu.
Mandarynki, węgiel, czy pasza dla takich stworzeń jak ty też
Komentarz usunięty przez moderatora
Ma jednak zalety jakich nie mają fiaty i pod tym względem jest dużo bardziej praktyczny, np. brak emitenta, uczciwa dystrybucja, ograniczona ilość bardziej niż złota, nikt ci ich nie weźmie i wiele innych. Pod tym względem jest dużo bardziej praktyczny niż wasze scamerskie fiaty
BTC jako jedyny jest rozwijany odpowiedzialnie. Mamy najmniej obciążany blockchain ze wszystkich. A twoje ETH za niedługo się zapcha, już dziś ludzie mają problemy z utrzymaniem węzła bo potrzebują dysku SSD ponad 1TB, szybkiego procka i sporo ramu. Postęp jest wykładniczy. Do końa roku będą ze 3TB blockchaina. Rewolucja.
Ale z kim ja rozmawiam, jak
źródło: comment_yI3AT3HYnbtEQy7h9rawIoHLrUD11u5F.jpg
Pobierz