Wpis z mikrobloga

jak żyć.. wyszła mi nietolerancja na
Ananasf52, Drożdże piekarskief45,Kazeinaf78, Mleko nieprzegotowanef199,Pieprz czarnys7, Rzeżuchaf64, Sertopionyf876, Makf165, Kiszonakapustaf193, Mleko gotowanef198,Jogurtf205, Mozzarella, bawółf859,Śmietanaf863, Mozzarella, (mlekokrowie)f875, Twarożek_f883

( ͡° ʖ̯ ͡°)

#gorzkiezale #zdrowie #tyleprzegrac
  • 18
  • Odpowiedz
@LucaBrasi_sleeps-with-the-fishes: za 280 alergenów 1390zł, za mniej mniej - chyba za 44 kilka stówek :D Ale chciałem pełne badanko

@poji: z wszystkim #!$%@?, te drożdże wręcz sugerują że moge jakieś grzybice układu pokarmowego mieć lol - ale mam nadzieje ze to nie to xD

@Niestelrooy: tak, jak to jem to sie źle czuje i mam sraczke - po bawolym miesie dokladnie ostatnio mialem
  • Odpowiedz
@Nattana:

http://www.hkmj.org/abstracts/v23n4/419.htm

The American Academy of Allergy, Asthma & Immunology states that IgG and IgG subclass antibody tests for food allergy do not have clinical relevance, are not validated, lack sufficient quality control, and should not be performed.2 5 6 8 9 The European Academy of Allergy and Clinical Immunology comments that many serum samples show positive IgG4 results without corresponding clinical symptoms. There is a lack of any controlled
  • Odpowiedz
  • 0
@Strahl: zobaczymy - z badań teoretycznie mogła mi wyjść grzybica przewodu pokarmowego, idę na dniach do lekarza, zobaczymy czy w błoto :)
  • Odpowiedz
@Rabusek: Masz AIDS, nowotwór, nieleczoną cukrzycę, leczysz się immunosupresyjnie, jadłeś tonę antybiotyków? Tacy ludzie chorują na grzybicę przewodu pokarmowego, a nie przeciętny mirek który sobie poczytał pierdół w internecie.

Poza tym w błoto, bo te badania w żaden sposób nie pomagają lekarzowi w diagnostyce. Grzybicę przewodu pokarmowego diagnozuje się albo skopią i hodując grzyba na szalce, w tym musi wyjść ileśtam kolonii, bo Candida jako taka jest normalnym składnikiem flory.
  • Odpowiedz
@Wjolka: się śmiejesz, a do mnie ostatnio zadzwoniła różowa bo była z psem u weterynarza, i proponował super pakiet badania alergii z krwi, bo pies się drapie. Prawie się zgodziła, ale na szczęście miała tyle rigczu, że do mnie zadzwoniła. A za 300 euro kupimy psu ceteryzyny na pięc lat. ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Strahl Zawsze jak widze te madrze brzmiace nazwy badan nijak majacych sie do nauki to sie zastanawiam czy ktos sie na to nabiera. A tu jednak :D
  • Odpowiedz
@Wjolka: Jeszcze kwestia tego, że jak znajdziesz jakieś gównobadanie w googlach i zrobisz to cóż, twoja strata. Ale jeżeli ktoś, kto ma dyplom proponuje takie bzdury, to trochę psuje autorytet. Co prawda lekarz od psów, ale jakiśtam lekarz. ;)

To była jego druga żółta kartka, po tym jak probował diagnozować dysplazję stawów biodrowych ze zrotowanego zdjęcia, po telefonie i #!$%@? zrobił drugie i bardzo grzecznie przeprosił. Źle trafił. ;)
  • Odpowiedz