Wpis z mikrobloga

Z góry mówię, że jestem kompletnie nie w temacie. Wszyscy mają #spotify i czasem mam chęć też posiadać, bo yt jednak więcej baterii zjada.
Wyjaśni mi ktoś czym się różnią konta premium z allegro które kosztują ok 4-8zł za 2 miesiące od kont kupionych na spotify.com gdzie 30 dni kosztuje 20zł? Jakbym kupował na allegro to brałbym nawet na rok i widzę, że co 2 miesiące dostaje się jakieś odnowienie. Jak to wgl działa i czemu taka różnca cen? Patrząc po komentarzach to wszystko jest ok i ludziom działa. Czy jest jakiś haczyk?
Przy okazji, darmowe konto pozwala mi sluchać muzyki czy nie? Bo może tyle by mi wystarczyło?
#pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #muzyka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fork75: Te tanie z allegro to pewnie sloty w pakiecie rodzinnym -- 5 użytkowników się składa na wspólny abonament.
Darmowe konto pozwala słuchać muzyki, co kilka (8-10) kawałków jest ~30 sekundowa reklama, można ręcznie zmienić utwór na kolejny z playlisty max. 6 razy na godzinę i nie można wybrać dowolnego kawałka z playlisty.
  • Odpowiedz
@fork75 majac darmowe konto masz reklamy miedzy utworami i nie możesz wybrać sobie konkretnego utworu z playlisty. Konta z allegro w kazdej chwili moga zablokowac a jak okaze sie ze byly kupione kradziona karta to bagiety moga sie do ciebie odezwac. Najlepiej rozgladnij sie za promka dla nowych 3mies za 10 zl czy cos w ten desen i ew znajdz/zaloz sobie #spotifyfamily
  • Odpowiedz
@fork75: Bo to nie tak jak na netfliksie, że jest jedno konto, jeden login i hasło i 4 sloty -- na spotify każde konto jest osobne, są tylko razem spięte w abonament rodzinny.
Jak ja bym zaczął opłacać swój abonament rodzinny -- mógłbym wysłać Ci zaproszenie, żebyś ze swoim kontem dołączył do mojego abonamentu i wtedy masz już konto premium.
  • Odpowiedz
@John_archer: Ale na jakiej zasadzie? Ktoś potrafi zakładać fejkowe konta za darmo które działają jak premium? Czy konta są kradzione? Może ktoś płaci jakimiś sms czy inną metodą płatności którą ciężko mu spienieżyć i po prostu sprzedaje taniej i zarabia mimo wszystko?
@BloodyDemolud: Ale ja widzę na aukcjach gwarację działania 100%. Wszyscy zadowoleni, a handel odbywa się od dawna i to w ogrmonej ilości.
@Polinik: Aha,
  • Odpowiedz