Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich z branży, ostatnio dostałem ofertę pracy jako przedstawiciel techniczny ds narzędzi skrawających, rekruterzy podają mi prace w samych superlatywach. Być może ktoś miał do czynienia z tym zawodem, ewentualnie liznął tematu bądź sam tak pracuje, poproszę o opinie.

#praca #cnc #obrobkametali
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzysztof-es-545: coś wspominali że dzielą się na przedstawicieli handlowych i technicznych, jeśli warunki będą kiepskie, tj podstawa porażka to zdecydowanie odmawiam. Jaki jest sens jeździć po połowie Polski za ochłapy.
  • Odpowiedz
  • 2
@Perdition z mojego doświadczenia jako operator moge powiedzieć, że ciężko jest się przebić dla nowego przedstawiciela gdyż zazwyczaj ma się sprawdzonego dostawcę z dobra cena i możliwościami. Byłem nawet zaproszony na "szkolenie narzędziowe" przez przedstawicieli innych firm które wyglądało tak że jedzenia i wódki w opór a później namawianie aby kupować u nich ;)
  • Odpowiedz
@NewGuy: mało tego, większe firmy sponsorują wycieczki zagraniczne dla ekip z narzędziowni, głównych technologów etc, znam z autopsji. Zobaczę jak akcja się rozwinie, jeśli powiedzą że mam robić typowo za handlowca a nie jako doradca, do tego pensja będzie udziwniona jakimiś g---o premiami to podziękuję.
  • Odpowiedz
@Perdition: kolega odszedł z Cnc na właśnie przedstawiciela handlowego. Był zachwycony zmiana, mniej pracował a najmniej ile zarobił to o 1200 złotych więcej w stosunku do tego co miał na maszynie.
Myśle ze warto sprobowac, do odważnych świat należy ;)
  • Odpowiedz