Aktywne Wpisy
ZdzislawRotterdam +189
Pamiętajcie ze jak widzimy taki widok to dzwonimy na policję, a jak krzywo jedzie to mówimy ze prawdopodobnie jest pijany i odrazu są na sygnale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000059239
Pobierz
fernir88 +35
To my mężczyżni budujemy ten świat. #p0lka to tylko na stanowisko managerskie by chciała XD A gdyby nie faceci to prawda jest taka, że by sobie palcem do d--y nie trafiły. Ile kobiet buduje domy? Ile wywozi śmieci? I tak dalej...

Chciałbym stworzyć listę firm przyjaznym Juniorom #java w Warszawie. Właśnie poszukuję pracy i nie chcę się ograniczać do ofert z justjoinit / noflufjobs i wysyłam CV bezpośrednio do firm. Większość firm / softwarehouse da się wygooglować ale nie zaszkodzi zapytać na mirko, bo może coś pominąłem.
Tak wiec możecie wpisywać firmy w których pracujecie i polecacie na start jak i również te, których nie polecacie (。◕‿‿◕。)
https://www.pracuj.pl/praca/Junior%20Java;kw/Warszawa;wp
Na pracuj.pl jest przeważnie dużo ofert, bo nie trzeba widelek podawać.
Zresztą ile ty byś chciał? Potrzeba wielu programistów, ale nie juniorów! Media niestety pompowaly balonik tak sam jako na mundial.
Zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego aby oszczędzić juniorom zachodu i jednocześnie wesprzeć ich na początku swojej drogi w IT wystartowaliśmy z 2. odsłoną akcji
@JakTamCoTam: Firmy nie chcą zatrudniać i szkolić juniorów, za to każdy chce ludzi z doświadczeniem. Bez juniorów nie ma komu zostawać seniorami, więc wszyscy konkurują o tę samą, wąską i bardzo powoli rosnącą pulę ludzi z doświadczeniem, przez co stawki są kosmicznie pompowane (wzrost stawek seniorskich o ~100% w ostatnich 3-4 latach). Mając 5 lat expa mogę się z tego stanu rzeczy tylko cieszyć
Ja sie nie dziwię firmom, bo co? Przyucza takiego a ten im ucieknie po roku i elo xD. No chyba, żeby wprowadzić lojalki.
@JakTamCoTam: Efekt łosia - dane działanie opłaciłoby się wszystkim, gdyby było powszechne, ale nie opłaca się komuś, kto musiałby to zrobić pierwszy, więc nikt tego nie zapoczątkuje i wszyscy są w dupie. A potem jest płacenie pięciocyfrowych kwot firmom rekrutacyjnym za zrekrutowanie jednego seniora czy podbijanie stawek do jakichś dziwnych wysokości. A robić dalej nie ma komu.
To jak sobie firmy zaczynają z tym radzić?