Wpis z mikrobloga

Ludzie, którzy bronią tego trailera.

Zrozumcie, że ja, inni też, czekaliśmy na epicką opowieść w klimacie cyberpunk, w wielkim otwartym, dystopijnym świecie. Liczyliśmy, że CDPR zrobi z gatunkiem to co Wiedźmin zrobił z fantasy RPG, zmiecie i wywróci zasady gatunku do góry nogami.

Ten trailer niczego takiego nie zapowiada. To nas smuci.

#cyberpunk2077
#cyberpunk
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcelus: jeśli sam noir cyberpunku zostanie wykreowany przez historię i postacie, to absolutnie wszystko będzie na swoim miejscu. Futurystyczne cyberpunkowe miasto nie musi być zaszczane, tutaj najważniejsze są zmiany społeczne, ewolucja grzechu i dylematy egzystencjonalne. To najbardziej czyni cyberpunka cyberpunkiem. Nie kolory neonów i strugi deszczu.
  • Odpowiedz
@marcelus: bez obrazy, ale peirdolisz człowieku xD Wiedźmin "obrócił" gatunek do góry nogami? xD Przecież on jedynie pokazał, jak powinno się robić misje poboczne. Nic więcej nie wprowadził do gatunku. Brak niesamowitego systemu walki, rozwoju postaci... Po kawałku trailera wnioskujesz, że fabuła będzie słaba? No to nieźle. CDPR znów serwuje coś świeżego, odejście od tego, co chcieli by gracze. Znajdź mi Cyberpunka, który NIE został przedstawiony w ciemnych uliczkach, z
  • Odpowiedz
@alex-fortune: tzn wiesz, żeby było jasne, ja Wiedźmina 3 pokochałem i to najlepsza gra w jaką grałem. No ale, nie przesadzajmy z tą rewolucją. Jedyne co Wiedźmin zrewolucjonizował w jakiś sposób to side questy.
  • Odpowiedz
@marcelus: olaboga co ci ludzie mają we łbach. Pierwszy trailer w nocy, miasto oświetlone neonami, drugi miasto za dnia skąpne w blasku słońca -> zbyt kolorowo!!! xD
@Shatter: daj spokój, nie przegadasz.
  • Odpowiedz
  • 0
@jombsik lol, pierwszy trailer był pięć lat temu, gra była pewnie że dwa razy na nowo przepisana w międzyczasie. Nic dziwnego że ludzie się niepokoją że gra zmienila ton.
  • Odpowiedz
@marcelus: ja chcę wiedzieć co Wiedźmin 3 tak zrewolucjonizował w gatunku RPG. Ot pod względem historii dalej na głowę go bije staruteński Placescape: Torment.
  • Odpowiedz