Wpis z mikrobloga

Witam Mireczków i Mirabelki z tagu #csgo.
Mam pewien problem z fpsami w csgo. Jak gram na servie fpsy potrafią spaść do 60. Na początku myślałem, że wina leży po stronie servera, ale na innych wcale nie jest lepiej. Po 15 min grania jest katastrofa, żadne komendy na usuwanie śladów krwi czy kul nie pomagają. Na MMach czy Faceitach mam 120-150 fpsów.

Ogólnie półtora roku temu miałem po 250 fps na najwyższych ustawieniach na MMach (ok 200 na servach).
Nie chce mi się nawet rozwodzić nad tym, że kilka aktualizacji niemal doszczętnie #!$%@?ło coś w csie że po wejściu do gry fps nie przekraczał 30 XD #!$%@? Volvo... (późniejsze aktualizacje jakoś to naprawiły no ale...)
I tak w ciągu półtora roku z 200fpsów na najwyższych ustawieniach #!$%@?ło się do 60 na najniższych...

Dlaczego? Przecież ta gra nic nowego nie prezentuje, trochę zmienione mapy i ze 2 modele postaci no #!$%@?...

Na słabszych konfiguracjach ludzie mają stabilne 150fps...
Ktoś sprzedawał identycznego PC i pisze, że w cs 300fps... (link do aukcji: https://scr.hu/YGvv1G )
Na yt pełno filmów gdzie spokojnie 300fps na najniższych ustawieniach...

Mój PC:
Karta graficzna: GTX 760 (dokładniejsza specyfikacja tutaj: https://zapodaj.net/067ce848f0cdd.png.html )
Procesor: Intel Core i5 4460 3,20GHz
Ram: 8GB

Aktualne ustawienia w cs:
Rozdziałka: 4:3 800:600
Ustawienia wszystkie na niskie oprócz cieni na wysokie.

Komendy startowe:
+exec autoexec.cfg -novid -high -nojoy --threads 4 +matqueuemode 2

Reinstalacja csa, reinstalacja systemu, czyszczenie kompa nic nie dało...

Da się tą grę doprowadzić do stanu użyteczności, czy jedynie nowy PC/części?

#komputery #csgo
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SledzeLewackiebetyBoBogaty: tak, zostaw tylko novid i autoexec + jak grasz na 1280 i niżej to dorzuc -freq 75 -refresh 75 (nie wiem która działa, używam obu na wszelki wypadek)

i jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, to wyłącz optymalizację pełnoekranowe, i ppozmieniaj w ustawieniach nvidii na wydajność wszystko co się tylko da
  • Odpowiedz