Aktywne Wpisy

jassssss +4
Czy tak się rozładowuje towar do biedronki?To jakiś nowy standard?
źródło: temp_file3653227349811751894
Pobierz
dywergent +41
ide spac, obym sie juz nigdy nie obudzil
źródło: 1761927637187318
Pobierz

Jestem na skraju wytrzymałości psychicznej. Moja matka jest chora na alzheimera. Jest z nią coraz gorszej. Potrzebuje już opieki 24h. Nie mam możliwości się nią opiekować. Mam dwóch synów 2 i 6 lat, którymi muszę się zająć, pracować żeby zapłacić rachunki itp. Na opiekunkę mnie nie stać bo i tak ledwo starcza na wszystko. Rodzeństwa nie mam a nikt z rodziny nie może się nią zająć. Żona również widzi tylko problem i nie ma zamiaru pomagać. Co mam robić? Gdzie szukać pomocy?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
@AsuriTeyze Podział majątku, ograniczony kontakt z dziećmi i alimenty - to jednak i tak słaba alternatywa.
@Invisible_Spirit
Oho xD już widzę jak chętnie bierzecie na siebie opiekę nad tesciowa wymagająca 24h/7 opieki która sra pod siebie, ucieka z domu, bywa agresywna, jednocześnie opiekujac się 2 małych dzieci.
Chyba osobe chora na Alzheimera widzieliście tylko w tv.
Nigdy w zyciu nie wymagalabym od mojego męża opieki nad moją chorą matką, zmieniania jej pieluch, karmienia jak dziecka. Sama tez nie opiekowalabym się w tak intymny sposób Moja
A mamusie do domu opieki i będzie gitarka.
Pewnie sama by chciała żebyś miał spokój.
Moja się ubezpieczyła na wypadek i zrobiła 6 dzieci xD
Po 1 moja prawieżona miała ciotke z alzhaimerem w domu w tym ostatnim stadium co sama nawet nie je.
Wiem jak to potrafi męczyć.
Dom opieki to najlepsze miejsce dla niej.
Twoja mama pewnie wolała by tobie nie przeszkadzała w życiu.
Moja mama zawsze żartuje że zrobiła sobie 6 dzieci bo to większa szansa że chociaż jedno będzie mogło się nią zająć albo bedziemy się wymieniali miedzy sobą.
Głowa
mniejsza z tym mireczku pozdrawiam .