Aktywne Wpisy

Shatter +24

Salido +94
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz

DG zarejestrowane w mieszkaniu, ale nie zgłosiłem nigdzie, że mam wydzielony np. pokój na DG i też części czynszu nie wliczam w koszty prowadzenia
nie mam pracowników
czytałem, że to jest proszenie się o kłopoty
ale niektórzy twierdzą, że można
#dzialalnoscgospodarcza
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
generalnie nie lubię takiego kombinowania, proszenia o fakturę żeby zaoszczędzić 5zł miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kawy i herbaty na pewno nie odliczysz jeśli nie zatrudniasz pracowników
Kiedyś chciałem to policzyć, ale z tego co słyszałem wydaje się to kiepskim pomysłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyposażenie biura bez problemu można wrzucać. Ale media/spożywka/chemia już trochę gorzej.
@MetroStation: liczyłem to sobie i wyszło właśnie więcej podatku od nieruchomości, niż zysku z odliczonego podatku dochodowego
wyposażenie biura to ok, media i chemia i spożywka też czułem, że nie
ale koledzy oczywiście twierdzą że się da :D
ja wolę nie ryzykować
@MetroStation: jasne, a trzaśnij obrotowymi drzwiami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
poza tym nie chcę odwiedzin panów czy pań z US
@notdot: Napisz w dwóch zadaniach w jaki sposób papier toaletowy, kawa, herbata czy środki czystości są niezbędne do prowadzenia twojej działalności gospodarczej.
Komentarz usunięty przez autora
@notdot: Nie musi. Może pracować bez srania i picia, a jak mu się zachce to pójść do domu (wyjść z pokoju) i zrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WesolySromek: nie ma wydzielonego pokoju do prowadzenia DG :D
ale rozumiem co chciałeś tym wykazać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale w sumie w PL i przepisach skarbowych i podatkowych jest tyle niejasności a podatki do małych nie należą że każdy kombinuje na zasadzie
jak coś nie jest zabronione to jest dozwolone
i odliczają mleko kupione do domu
koszule, niby do garniaka
żarcie w restauracji, jako spotkanie służbowe i katering
itp itd
@notdot: odliczają do pierwszej kontroli. Później jest do zapłacenia podatek z odsetkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
oczywiście wielu twierdzi, że kontrole to w dużych firmach ( ͡° ͜ʖ ͡°)