Wpis z mikrobloga

@Ciastek993: Do wszystkiego pasuje - pod warunkiem, że to dobre mało orzechowe bez dodatku soli czy cukru. Najprostsza opcja to kanapka z dżemorem i masłem orzechowym ale na do normalnej kanapki z mięchem i serem tez pasuje (tylko nie za dużo). Do ciasta z musem truskawkowym i bita śmietaną też w----------m i było dobre.
  • Odpowiedz
Masła nie używam, jajówę smażę na tym co się wytopi z kiełbasy. Mam drzewo z awokado, w sumie jak się dużo czosnku nawali to wchodzi, ale średnio nie przepadam. Generalnie to tłuszcz który jest w mięsie wystarczy mi do diety, pieczywa nie smaruję w ogóle albo czasem guacamole. Jak nie będzie mnie nikt wąchał to lubie sobie kilka ząbków czosnku rozetrzeć z gruboziarnistą solą żeby taka soczysta masa była i tym buły
  • Odpowiedz
@KutashiNakarmkota kilka kwestii. Nie jestem jakoś wybitnie wkręcony w dietetykę, więc prosiłbym żebyś mnie uświadomił.

1. Z tego co mi wiadomo to tłuszcz z orzechów bije na głowę ten z mięsa, tłuszcz z mięsa pewien stanowić 5-10% wszystkich tłuszczy w diecie

2. O co chodzi z tym czosnkiem xd przecież to żadne źródło tłuszczu :D
  • Odpowiedz
@aroaro1993: czosnek to mówiłem jako o smarowidle, dietetykiem też nie jestem, kalorii nie liczę, staram się po prostu nie jeść gunwa i tyle. A pieczywa jem bardzo mało. Poza tym dyskusja zaczęła się od tego że arachidy to nie są prawdziwe orzechy.
  • Odpowiedz