Wpis z mikrobloga

Czy któryś Mirek rozwiązywał umowę z #netia w trybie natychmiastowym przy umowie na czas nieokreślony?

Z końcem czerwca przeprowadzam się i muszę wypowiedzieć umowę.
Niestety zgapiłem się i dwa dni temu minął mi okres rozliczeniowy.

Pan na infolinii podpowiedział mi dwa wyjścia:
1. Zwykle wypowiedzenie umowy, ale wtedy płacę za czerwiec i jeszcze kolejny miesiąc.
2. Natychmiastowe wypowiedzenie, zapłacę wtedy tylko za czerwiec, ale odcinają mi neta już za kilka dni.

I tak miałem brać internet mobilny, więc wezmę wcześniej, ale czy na pewno ten tryb natychmiastowy działa w ten sposób?

PS. Jaki polecacie #internetmobilny?

#internet #prawokonsumenckie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz5891: zadzwoniłem ponownie, żeby dopytać i okazuję się, że tryb natychmiastowy dotyczy tylko umowy na telefon stacjonarny. Internet i telewizja tylko zwykły tryb.
Niestety muszę płacić prawie miesiąc za nic, a raczej opłacić podatek od głupoty ()
Zamykam temat.
  • Odpowiedz
@cuberut: No ale moment, napisałeś, że wyprowadzasz się z końcem czerwca. Składasz dzisiaj wypowiedzenie, w czerwcu normalnie płacisz i używasz. Na koniec miesiąca zwijasz sprzęt i umowa wygasa... To gdzie ten podatek od głupoty bo nie czaję?
  • Odpowiedz
@mariusz5891: umowę wypowiadam z miesięcznym okresem wypowiedzenia licząc od kolejnego pierwszego dnia okresu rozliczeniowego. Czyli w moim przypadku ostatnie dni czerwca, a umowa wygasa z końcem lipca.
  • Odpowiedz