Wpis z mikrobloga

witam miraski, jest tu jakis majster od hitfilm studio? (badz czegokolwiek do montazu filmow, zaraz mie cos pierdyknie) wrzucam plynny film, wychodzi 25fps max na podgladzie i po renderze, zglaszajcie sie prosze
#hitfilm #montaz #rendering
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rolfik_r1: na ook 25 fps, nie wiem ile dokladnie. W projekcie mam 60 ustawione, przy renderze ,,from source" a plik zrodlowy dziala bardzo plynnie, z 50 fps przynajmniej. Po wrzuceniu do programu na podglądzie plynnosc znikla, a po renderze wyglada na max 25 fps, a nawet mniej.
  • Odpowiedz
@TheBench: Generalnie filmy są w 25fps w kinie/TV i to jest standard. Bardzo rzadko stosuje się 50 i nie wyglada to wtedy naturalnie. 60fps wyrenderowane do 25 nigdy nie będzie wyglądać dobrze - w Europie nie nagrywamy 30/60/120 tylko 25/50/100. Myśle, ze wyglada jakby klatkowalo dlatego, ze masz zła ilość klatek - 30/25. Spróbuj zrobić projekt w 30 i zobaczy czy te 60 wyrzuci do 30 i będzie płynnie.
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: dobra juz wiem na czym stoje. Mam film w 60 klatkach (oryginał) i gdy tylko wrzuce do programu, on sie tam samoczynnie zmienia na 25 klatek. Jak sprawic, by wrzucany film nie zmniejszal frameratu?
  • Odpowiedz