Wpis z mikrobloga

Tutaj zgłaszamy incydenty z szóstego wyścigu sezonu GT3 @ Red Bull Ring

Format:
PRO/SEMI/AM - Kto? - Co? - Kiedy/gdzie? - obowiązkowo podajemy czas zdarzenia z replaya wzorcowego.

Wzorcowe Replaye - TUTAJ
*wszystko się teraz uploaduje

Na zgłoszenie incydentów macie czas do poniedziałku do godziny 23:59

WSZELKIE WCZEŚNIEJSZE OGŁOSZENIA DOTYCZĄCE KAR ORAZ ODWOŁANIA ZOSTANĄ OGARNIĘTE JUTRO.

#acleague
ACLeague - Tutaj zgłaszamy incydenty z szóstego wyścigu sezonu GT3 @ Red Bull Ring

...

źródło: comment_k4Ooz0y4PZVol2pCtDtYO908YWOClI6r.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@ACLeague:
1. AM - r3pr3z3nt - Blokowanie pod niebieskimi flagami - Od 28:50 do 30:02 - Mimo że r3pr3z3nt jedzie jako zdublowany to i tak podejmuje walkę ze mną i Miszelkiem skutecznie przeszkadzając w naszej walce i spowalniając nas.
2. AM - mateusz-mazurek - Blokowanie pod niebieskimi flagami - od 1:21:03 - Po spowolnieniu wywołanym kolizją Piasta i Recepcjonisty, zostaję wyprzedzony przez zdublowanego mateusza-mazurka jednak ten nie pozwala się wyprzedzić
  • Odpowiedz
@DBR9: Lol :) Genialne zgloszenie - 28:47 - przepuszczam Miszelka, po czym zjezdzam do swojej lini wyscigowej, zeby wziac normalnie zakret. Jedziesz za mna, w zadnym momencie nie podchodzisz do wyprzedzania, bo podjezdzanie mi do dupy to jeszcze nie wyprzedzanie - maksymalnie zblizasz sie pod zderzak - nigdzie bys mnie tam nie wyprzedzil. Ja jade normalnie swoja linia.
W pierwszym momencie gdzie doprowwadziles do sytuacji na prostej i zabrales sie
  • Odpowiedz
@r3pr3z3nt: Genialna to była twoja "obrona" niebieskiej flagi. W 29:50 powinieneś mnie zwyczajnie przepuścić a nie schodzić do linii wyścigowej. To po pierwsze. Po drugie popatrz jeszcze raz w 29:13 gdzie powinieneś mnie przepuścić ale zamykasz mi drogę. Oczywiście przez cały ten czas miałeś wyświetloną niebieską flagę, ale ją olałeś bo zachciało ci się ścigać z czołówką. ;)
Następnym razem trzeba będzie ciebie dublować kontaktowo, bo markowanie wyprzedzania to w
  • Odpowiedz
@DBR9: Obrona flagi? Dobrze sie czujesz? :) Masz problem z tym, ze ktos na torze wyscigowym w trakcie wyscigu schodzi do linii wyscigowej? Spoko, zajebista z ciebie czołówka.
Markowanie wyprzedzania? WTF? Czemu nie wyprzedzales? Nie blokowalem.

Nastepnym razem bedziesz mnie dublowac kontaktowo? @ACLeague - dajcie mu bana - zapowiada, ze bedzie we mnie wjezdzal.
  • Odpowiedz
Obejrzałem sobie sytuację między B22i a r3pr3z3nt. @r3pr3z3nt Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że jeżeli tylko zwalniasz zawodnika z tyłu który ma Cie zdublować to masz obowiązek go puscić a nie wracać do linii zeby lepiej wziąć zakręt. W 28:49 ewidentnie go zablokowałeś i zwolniłeś po czym przez pare nastepnych zakrętów sobie po prostu jechałeś. On nie ma Cie wyprzedzać tylko Ty masz go puscic zwalniając jezeli jest taka potrzeba,
  • Odpowiedz
@Piastt: Jade swoim tempem - zle - bo "szybszy" zawodnik nie umie wyprzedzic. Zwalniam i sobie "po prostu jade" - zle, bo "blokuje".
Jednego i drugiego puscilem w momencie, gdy zaczeli mnie wyprzedzac [czyli ich przedni zderzak wyszedl ponad moj tylny]. Nie wiem jak mam puszczac kogos, kto nie wyprzedza.
  • Odpowiedz
  • 4
@r3pr3z3nt Po prostu powinienes zwolnic zeby On Cie minal. Zawodnik ktory dubluje przeciwnika nie ma wykonywac jakis manewrow wyprzedzania tylko powinien Cie spokojnie minac. W praktyce wyglada to tak ze Ty musisz odpuscic troche gazu zeby wyprzedzanie bylo bez jakiegos ryzykownego manewru.
  • Odpowiedz
  • 2
A I tutaj zderzaki nie maja nic do rzeczy. W momencie kiedy on jest za toba, powinienes sie dostosowac I zjechac gdzies nie powodujac niebezpiecznej sytuacji.
  • Odpowiedz
@Piastt: No i tak to sie w zasadzie odbylo - odpuscilem mu na prostej gdzie mial najlatwiejsze wyprzedzanie. Naprawde nie wiem, dlaczego sadzicie, ze celowo blokowalem tam zawodnika z niebieska, jechalem swoj wyscig w ogonie i tyle.
  • Odpowiedz