Wpis z mikrobloga

Mirki dwie sprawy :)
Jedna to ubezpieczenie OC wiadomo. Jak wyglądają u was inne dodatki typu AC NW i Assistance jak to wygląda cenowo i czy warto.
Druga kwestia i chyba pytanie do różowych a może jakiś facet będzie wiedział. Chodzi o legginsy na motocykl. Różowej skóry i tekstyle się nie podobają ..... Wiecie może gdzie może coś takiego kupić? Bo jak narazie znalazłem tylko te http://www.gogogearla.com/protective-leggings-made-of-100-dupont-kevlar-fibers/
#motocykle #ubezpieczenia #ubezpieczenie
  • 10
Jak wyglądają u was inne dodatki typu AC NW i Assistance jak to wygląda cenowo

@tomd5: Zadzwoń do ubezpieczalni i się zapytaj ile cie będzie kosztować, AC daje bardzo mało firm więc się nie zmęczysz za bardzo.

i czy warto.

Policz sobie jaka jest szansa że wylądujesz w rowie albo że ci motocykl ukradną. Skąd mamy wiedzieć gdzie go parkujesz na noc, gdzie na codzień i ile masz złodziei w okolicy?
@tomd5: Assistance na moto w Warcie 81 zł, stała kwota, czy warto to sam musisz zdecydować, ja jestem daleki od kupowania dodatkowych ubezpieczeń od wszystkiego, ale akurat na assistance mi nie szkoda kilku dych
@tomd5: niech różowa pomyśli o jeans'ach na moto. materiał musi być wytrzymały i w miarę gruby, w takich leginsach za wiele go nie będzie, więc to mało bezpieczne. ale sie na modzie nie znam za bardzo, to ostatnie kryterium przy wyborze ciuchów na moto, w myśl zasady 'dress for the slide, not for the ride' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tomd5: na pewno warto, co do AC to niewiele firm w zakresie ma kradzież, warto zwróć na to uwagę, a assistance to w zależności od oczekiwań, ale działa bardzo dobrze :)
@tomd5: różne są ceny, nawet miasto ma wpływ. Jak nie masz zniżek i zwyżek to może 260 PLN za samo OC zapłacisz, z NNW jakieś 300. Idź do CUK, posiedzisz 5 minut i poznasz ceny w wielu firmach