Wpis z mikrobloga

Ma ktoś pomysł co może być przyczyną problemu z #opel astra (r 2008, benzyna), że kilka razy ostatnio dojeżdżając na luzie do świateł auto mi samo gaśnie?
Za drugim razem to jeszcze wyglądało mocno nieciekawie bo sekundę po zapalania mi od razu znowu gasł - dopiero za 3cim razem się udało i dojechałem do celu.
Byłem na diagnostyce komputera ale nic nie wyszło...
#motoryzacja
  • 8
@nilhir: No niby powinien się świecić ten check ale jakimś cudem się nie świeci i wystarczy tylko wyczyścić. Dużo masz nalatane tam, może przepustnica strasznie zasyfiona chociaż wątpię bo 2008r ale może jednak. Więcej do głowy mi nie przychodzi, napisz później to może ktoś ogarnięty się znajdzie i będzie wiedział.
@TristisRanae: przepustnicę miałem czyszczoną miesiąc temu i EGR wymieniany więc one odpadają ale pomysł z silnikiem krokowym nie jest zły - podjadę może w poniedziałek żeby mi go wyczyścili
W Usterce Matki to samo... Silnik gaśnie, pod kompem nic nie pokazuje. Wymieniony silniczek krokowy - pomogło na max 1000km ;) przepływomierz chyba też był robiony - nadal to samo. Opelek to opelek więc przywyczaj się poprostu xd