Jakieś cztery lata temu rzuciłem wszystko i przeprowadziłem się do #szczecin. Od tego czasu kilka razy w roku dzwonią do mnie z byłej firmy z propozycją pracy, z roku na rok coraz lepsze stanowiska. Aż taka bieda z ludźmi do pracy we #wroclaw? #praca #pracbaza
@bobicjusz: żyje mi się pięknie. Miasto zmienia się coraz bardziej, nawet rodowici Szczecinianie narzekają na nie jakby mniej niż jak tu przyjechałem. Co do rynku pracy, naprawdę nie mam pojęcia jak wygląda szukanie pracy, wiem że słabo wygląda szukanie pracownika, ale to chyba ogólnopolski problem.
@t-tk: Pewnie jakiś JanuszexPol, który szuka frajerów. Normalne firmy jak powiesz, że dziękujesz za współpracę już przestają męczyć ludzi. Jak chcesz ich podenerwować to możesz ich postraszyć RODO, ale będzie kwik ( ͡°͜ʖ͡°)
@MonitoringMediow: żaden januszex, po prostu specyficzna branża. Mało ludzi się na tym zna, a wdrożenie trwa, czyli kosztuje. Plus media, czyli asapy mocno. W zeszłym roku prawie się zdecydowałem ma przeprowadzkę ale obecny pracodawca ich przebił. Nie będę się bawił w straszenie, po pierwsze się lubimy, a po drugie dobrze mieć plan b.
@Wychwalany: Jak im wbiją urzędasy do firmy to po karze kilku tysięcy dowiedzą się co to RODO. Teoretycznie nawet wizytownik na biurku szefa jest już złamaniem zapisów w RODO, więc powód się znajdzie do mandatu.
@MonitoringMediow: a ja wychodzę z założenia, że nie palę mostów nawet w miejscach, do których nie wróciłbym po dobroci. Czasem zawodowo spotykam ludzi, o których nie pomyślałbym, że będę ich jeszcze miał okazję spotkać. I wtedy spalone mosty mogą trochę skomplikować sprawy, a tak nawet znienawidzony januszex może się okazać przydatny przy splocie dziwnych okoliczności. Inna sprawa, że na mojej krótkiej drodze jeszcze nikt nie zalazł mi za skórę, zawsze
@t-tk: z ludźmi z tamtej firmy mam jak najbardziej dobre stosunki, a z samą firmą pożegnałem się kulturalnie. Ale dla mnie ten most jest spalony, bo nawet jakbym miał umierać z głodu to bym tam nie wrócił
#praca #pracbaza
Co do rynku pracy, naprawdę nie mam pojęcia jak wygląda szukanie pracy, wiem że słabo wygląda szukanie pracownika, ale to chyba ogólnopolski problem.
Komentarz usunięty przez autora
@Wychwalany: Jak im wbiją urzędasy do firmy to po karze kilku tysięcy dowiedzą się co to RODO. Teoretycznie nawet wizytownik na biurku szefa jest już złamaniem zapisów w RODO, więc powód się znajdzie do mandatu.
Komentarz usunięty przez autora
Inna sprawa, że na mojej krótkiej drodze jeszcze nikt nie zalazł mi za skórę, zawsze