Wpis z mikrobloga

Mirasy i Mirabelki, #pytanie. Jak myślicie, taśma strzeliła, wyświetlacz szlag trafił czy bendgate? iPhone 6 jak coś. Dodam tylko, że wcześniej był w trybie DFU i postawiłem na nim iOS 11.3 (iTunes i 3uTools wykrywają go), poza tym w 3uTools widać wszystkie szczegóły telefonu, więc płyta główna moim zdaniem jest dobra. #kiciochpyta #iphone #pytaniedoeksperta #telefony #elektronika
Staryan0na - Mirasy i Mirabelki, #pytanie. Jak myślicie, taśma strzeliła, wyświetlacz...

źródło: comment_qm7FNG9UxsXA2dPpdmOHmCnBE9AntN2k.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@evilcorp: Wczoraj go rozkręcałem, żeby włożyć nową baterię. Taśmy są na swoim miejscu. Profilaktycznie wypiąłem je i wpiąłem jeszcze raz, by mieć pewność.

Swoją drogą, czterech śrubek w blaszce przyciskającej taśmę LCD brakowało, brakuje również blaszki od taśmy baterii.

Ten telefon kupiłem bez baterii, od gościa, którego kolega próbował go postawić na nogi, jednak mu się nie udało (sądząc po "profesjonalizmie" przykręcenia komponentów, wcale się nie dziwię, że przegrał z
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Gdzie konkretnie znajduje się miejsce ze zdjęcia? Rozkręcę telefon i sprawdzę czy u mnie wygląda to podobnie.

Zaznaczam, że wcześniej (przed włożeniem baterii) objaw był dokładnie ten sam. Rozkręcałem kilkanaście iPhone'ów i jeśli chodzi o śrubki, to wiem gdzie która powinna być, więc raczej bym wykluczył za długą śrubkę (chyba, że jakiś inny Janusz wcześniej coś kombinował).
  • Odpowiedz
Jak myślisz, wkręcenie dodatkowych śrubek załatwi problem?

@Staryan0na: brak srubek to nie powinien byc problem, raczej cos jeszcze typu uszkodzone tasmy lub bonding tasm ale podklej to czyms czy docisnij, moze zaskoczy
  • Odpowiedz
@Staryan0na: tak jak Pan Słoń napisał, spróbuj taśmę czymś docisnąć, zobacz też czy złącza nie są wykrzywione. Lubią się giąć jak ktoś nieumiejętnie i "na ślepo" próbuje je podłączyć do gniazd
  • Odpowiedz
Ale tam kilka „dziurek” na srubki jest jakby pozlacanych, nie przewodza one czegos? Ponadto, brak srubek od pokrywy (procesora?) tej pod slotem sim i jeszcze kilku innych. Dodam jeszcze, że niekiedy coś tam uda się wcisnąć i reaguje dotyk, ale o płynności nie ma mowy - bardziej jedno klikniecie i z powrotem nie dziala.
  • Odpowiedz
Witam mam podobny problem ze swoim ekranem iphone. Przeczyscilem srodek i po podpieciu wyswietlacza wszystko dziala przez 2s potem pojawia sie pasek. Czy to wina zlego podpiecia czy poszly tasmy? Sprawdzam juz ktorys raz i dalej nic :/ dodam ze tasmy piankowe na wpieciech sa lekko poniszczone ( bonding tasm ?) Czy to moze miec wplyw? Czym moglbym to ew naprawic? Tasma izolacyjna?
Maciek13131 - Witam mam podobny problem ze swoim ekranem iphone. Przeczyscilem srodek...

źródło: comment_060kwPkRlGZrqf0yfwYlFgKkXPwv7Smd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz